Gradski derbi u rukometu pripao ekipi Mladosti

Nekada grad rukometa Niš je došao u situaciju da dva najbolja niška kluba u muškoj konkurenciji igraju derbi u najnižem rangu takmičanja u Srbiji, Drugoj rukometnoj ligi istok.

Nakon urušavanja Rukometnog kluba Železničar, niški muški rukomet se igra još u RK Niška Banja i RK Mladost 2012. Upravo ova dva kluba su sinoć u renoviranoj hali OŠ Mika Antić odigrala meč u okviru Druge lige istok, četvrtog ranga takmičenja u Srbiji.

Ekipa Niške Banje nastupa uglavnom sa iskusnijim igračima, prethodne sezone je igrala Prvu rukometnu ligu iz koje je ispala u ovaj rang. Sa druge strane ekipu Mladosti sačinjavaju izuzetno mladi igrači koji su prošli sve mlađe kategorije ovog kluba.

Ruku na srce, derbi je odigran u lepoj atmosferi i doneo kvalitetan rukomet za ovaj rang takmičenja, a meč je bio izjednačen, borben i uzbudljiv do samoga kraja. Na poluvremenu su vodili formalni domaćini, rukometaši Niške Banje rezultatom 16:15, ali su mladi i poletni momci iz ekipe Mladosti u samom finišu, iako u jednom trenutku sa čak dva igrača manje u polju, uspeli da se “odlepe” na tri gola razlike i meč privedu kraju rezultatom 29:26 u svoju korist.

Evo je ekipi Mladosti bio prvi susret u ovoj sezoni, dok je ekipa Niške Banje zabeležila već jedan remi.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.