Minimalni poraz Naise pred revanš na Fasrskim Ostrvima (VIDEO)

Rukometašice Naise nisu uspele da steknu prednost pred revanš meč 1/8 finala EHF kupa. U prvoj utakmici koja je odigrana u hali „Čair“ u Nišu, gošće sa Farskih Ostrva slavile su minimalnom prednošću 39-38 (22-18).

 

Već na startu utakmice videlo se da Naisi neće biti nimalo lako. Gošće su se predstavile kao brza, dobro organizovana ekipa predvođena sa dve seniorske reprezentativke Farskih Ostrva-Mariom Vehe i Janom Mitun.

 

Posle 7 minuta igre H71 ie vodio sa 5-2, a Naisa je u narednih 5 minuta došla do potpunog egala. Na semaforu je stajalo 7-7. A onda Naisa pravi dve-tri tehničke greške i gošće pokazuju koliko su opasan protivnik. Za tili čas, za samo minut vremena, već je bilo 10-7 za protivnika Naise.

 

Razlika je bila i ozbiljnija, ali se na poluvreme odlazi sa 22-18 za Faranke.

 

H71 je i u nastavku kontrolisao meč. Večeras sjajna Sanja Stamenković je briljirala postižući golove u stolu najboljih svetskih pivota. U stopu ju je pratila Jovana Veljković, ali to nije bilo dovoljno da se savlada ekipa trenera Marka Lausena.

 

Kode rezultata 35-29 za gošće povredila se Sirine Dala, ostala je i bez svesti u jednom trenutku, a to kao da je dalo krila igračicama Naise.

 

U samom finišu zaigrale su kako znaju i prednost gošći se istopila. Devojke koje sa klupe predvodi Živojin Maksić mogle su čak i do izjednačenja, ali Naisa, po svemu viđenom, može da bude zadovoljna minimalnim zaostatkom, 38-39.

 

Sanja Stamenković je pokazala da izrasta u vrsnu rukometašicu, a Jovana Veljković da itekako znači ovoj ekipi. Solidne role imale su i kapitenka Olivera Nikolić, Jelena Stojanović na krilu, kao i Jana Milošević. Prostor da pokaže šta zna dobila je i golmanka kadetske reprezentacije Anastasija Nedeljković koja je pokazala da njeno vreme tek dolazi.

 

Da je Naisa odigrala malo čvršće u odbrani, sasvim sigurno je mogla i do pobede u solidno ispunjenom Čairu. Više od 500 gledalaca moglo je da vidi sa su Faranke dobro organizovana ekipa, ali ekipa sa kojom mladi niški tim može da se nadmeće.

 

Nakon utakmice svođe viđenje dali su treneri Živojin Maksić i Mark Lausen, kao i igračice Olivera Nikolić i Maria Vehe.

 

Revanš je već za 6 dana u Toršavnu, u subotu 15.januara u 14,00 sati.

 

Niš. Hala „Čair“. Gledalaca 550. Sudije: Haricos Vasilos, Naskos Panajotis (Grčka). Isključenja: Naisa 8 minuta, H71 6 minuta. Sedmerci: Naisa 2 (2), H71 6 (6).

ŽRK NAISA: Ivanović 4 odbrane, Nedeljković 6 odbrana, Ranđelović, T.Petković 1, Đurović, Veljković 11, Dala 1, J.Stojanović 4, Mihajlović 1, M.Petković, Milošević 2, Stamenković 12, Nikolić 6, Rajković, Mladenović, B.Stojanović.

H71: Larsen, Av Skardi, Egholm 3, V.Zahariasen, Brimnes, Vehe 15, Rubeksen, Palsdotir 6, Barba Arge 1, L.Zahariasen 3, Olsen, A Borg 2, Jakobsen 1, Arge, Mitun.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.