“Elektronski gospodar” gospodario na “3×3 Babušnica 2023” (VIDEO)

U okviru Roda 3×3 prvenstva Srbije u Babušnici je 13. avgusta održan basket turnir u konkurenciji seniora i mladih igrača do 20 godina. Turnir sa petogodišnjom tradicijom odigran je u prelepom ambijentu na otvorenom terenu u centru Babušnice. Izazvao je veliko interesovanje, kako učesnika, tako i gledalaca, a sve ljubitelje basketa poslužilo je i idealno vreme za igru.

Na turniru se takmičilo 16 ekipa iz svih delova Srbije, a međunarodnu notu dala mu je ekipa Solution iz Severne Makedonije. Prvi put u Babušnici bila je i ekipa Palkis iz Smederevske Palanke koja je dovela i seniore i juniore da pokažu sta znaju.

Od 15 časova kada je počelo takmičenje, pa do 22 uveče kada se završilo viđena je velika borba za odlične nagrade i veliki broj sjajnih mečeva. Održano je i takmičenje u šutiranje trojki, a pobedu je odneo Jovan Jocić, igrač ekipe 40+ koja se takmičila u juniorskoj konkurenciji. Jocić je nagradu najboljeg šutera već osvajao u Babušnici, a do drugog trijumfa je došao nakon što je pogodio sedam šuteva za 30 sekundi koliko su svi takmičari imali vremena za pokušaje.

Apsolutni hit turnira bili su igrači juniorskog tima Palkisa koji su se takmičili i u konkurenciji do 20 godina, ali i u seniorskoj grupi. U seniorskoj konkurenciji su u četvrtfinalu napravili pravu senzaciju, uspeli su da savladaju prvog favorita turnira, tim 3×3 Tures iz Pirota rezultatom 21:20 nakon velikog preokreta jer su Piroćanci vodili rezultatom 18:13. Palkis je zaustavljen u polufinalu seniorskog dela, ali je osvojio turnir za igrače do 20 godina. Momci iz Smederevske Palanke su u finalu bili bolji od ekipe Jug Inžinjering iz Babušnice rezultatom 21:9, pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog trenutka iako su Babušničani u grupnoj fazi savladali ekipu iz Smederevske Palanke. Na kraju je Palkis osvojio nagradu od 20 hiljada dinara za prvom mesto u juniorskoj i nagradu od 20 hiljada dinara za treće mesto u seniorskoj kategoriji. Jug Inžinjering je osvojio 10 hiljada dinara kao drugoplasirani, dok je pet hiljada dinara osvojila ekipa 40+ koja je upisala treće mesto.

U seniorskoj konkurenciji pobedila je ekipa Elektronski gospodar koja je dominantnom igrom stigla do vrednog trijumfa. U finalu su savladali ekipu Kruševca rezultatom 21:16. Elektronski gospodar je osvojio nagradu od 100 hiljada dinara i plasman na finalni turnir Roda 3×3 prvenstva Srbije. Drugoplasirani Kruševac je morao da se zadovolji sa 30 hiljada dinara, već pomenuti Palkis je dobio 20 hiljada, a u Babušnici ni četvrtoplasirana ekipa nije prošla bez nagrade, Jumis je dobio 10 hiljada dinara.

Turnir je protekao u odličnoj organizaciji ljudi iz Košarkaškog kluba Babušnica. Basket turnir u Babušnici je bio kruna na letnji period koji je protekao u organizaciji brojnih sportskih događaja.

Zaštitni znak turnira i ovoga puta bila je publika koja se u velikom broju okupila na otvorenim terenima u centru Babušnice. Upravo zbog takvog odziva publike, ali i interesovanja mladih da gledaju i učestvuju na turniru, organizatori najavljuju da se tradicija neće prekidati i da ćemo u Babušnici i narednih godina gledati najbolje basketaše u Srbiji.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.