AKL: Tajchy u derbiju sačuvao vrh, Jovanović MVP

Nakon petog kola stanje na tabeli se nije preterano promenilo, ligu predvode tri ekipe sa stoprocentnim učinkom pobeda, Neradnički, Tajchy Thunders i Izmene, dok su na dnu tabele tri tima koja još uvek nisu osetila “ukus pobede” – Trust the Process, Underdogs i P.I.O.

U derbiju kola sastali su se stari rivali i konkurenti na tabeli, Tajchy Thunders i Tvrđava. Utakmica je bila jakog tempa, sa puno trčanja i lepih poteza, ali i sa dosta jakim odbranama. Taktičke zamisli oba trenera, Jovanovića i Đorđevića, igrači na parketu su sprovodili doslovce u delo. Na kraju su utakmicu odlučili bolja koncentracija sa linije slobodnih bacanja i promašen šut za pobedu najboljeg igrača Tvrđave ove sezone, Marka Stevanovića. Tako je ekipa Tandersa ostala neporažena na vrhu tabele, dok je Tvrđava na četvrtom mestu koje deli sa još četiri ekipe.

Od zanimljivih utakmica kola izdvojili bismo još dva duela. Izmene su nakon produžetka slomile otpor raspoložene ekipe Trust the Process koji su možda mogli i do trijumfa da se nije pred kraj povredio bitan šraf na bekovskoj poziciji, Miša Vujičić. Trojkom u poslednjem napadu su izborili produžetak, ali to je bilo najviše što su mogli u ovom duelu protiv aktuelnih šampiona.

Niški medvedi su nakon dva uzastopna poraza uspeli da zabeleže trijumf i vrate se na put ka vrhu. U jednoj teškoj, neatraktivnoj i više rukometaškoj nego košarkaškoj utakmici uspeli su da savladaju ekipu Kolibri koja i ove sezone važi za tvrd orah i ekipu sa konstantnom odbranom na ivici faula. Rezultat je bio 37:31. U ostalim utakmicama nije bilo iznenađenja.

Najbolji igrač kola je Stefan Jovanović iz ekipe Tajchy Thunders, u pobedi svog tima ostvario je 27 indeksnih poena. Upisao je 20 koševa, šest skokova i tri osvojene lopte. Najbolji individualni učinak kola imao je Petar Ranđelović koji je zabeležio indeks korisnosti 32, a njegov tim Durlantula je poražen od ekipe Old School Wolves.

Pogledajte i najlepše poteze petog kola:

REZULTATI PETOG KOLA:
Trust the Process – Izmene 52:57
Brew Crew – Kraljevi ove igre 46:55
Underdogs – NeposlušNi 42:51
Old School Wolves – Durlantula 56:52
P.I.O. – Neradnički 50:72
Wolves and Dragons – Bulevar 59:51
AKK Tvrđava – Tajchy Thunders 62:64
Niški medvedi – Kolibri 37:31

TABELA:
1. NERADNIČKI 5/0
2. TAJCHY THUNDERS 5/0
3. IZMENE 5/0
4. AKK TVRĐAVA 3/2
5. NIŠKI MEDVEDI 3/2
6. AKK WOLVES & DRAGONS 3/2
7. NEPOSLUŠNI 3/2
8. KRALJEVI OVE IGRE 3/2
9. KKKKK KOLIBRI 2/3
10. DURLANTULA 2/3
11. BREW CREW 2/3
12. BULEVAR 2/3
13. OLD SCHOOL WOLVES 2/3
14. TRUST THE PROCESS 0/5
15. UNDERDOGS 0/5
16. PIO 0/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.