3×3 Babušnica: Broksi opravdali ulogu favorita (VIDEO)

Drugu godinu zaredom karavan 3×3 Roda prvenstva Srbije svratio je i u Babušnicu. I čini se da KSS nije pogrešio što je domaćinstvo ovakvog jednog turnira poverio maloj opštini na jugu Srbije. Uslovi za igru na Otvorenim terenima u centru Babušnice su odlični, a i interesovanje publike je na zavidnom nivou.

I kvalitet basketa bio je na visokom nivou, s obzirom da su pored četiri domaće, učešće uzele i ekipa Burazers iz Bečeja , najbolja niška ekipa Tropa de Elite kao i ekipa Bele Palanke koja ove godine igra odlično i upravo se vratila sa završnog turnira Kupa Srbije gde su nastupile sve najbolje srpske ekipe. Ipak ulogu prvog favorita opravdala je ekipa Broks iz Beograda koja se nalazi u odličnoj formi i na pomenutom Kupu Srbije zauzela je drugo mesto.  Zanimljivo je da ovu ekipu čine igrači koji su i prošle godine osvojili 3×3 turnir u Babušnici samo pod imenom Džakovi, tako da su praktično uspeli da odbrane trofej.

Pokrovitelj turnira bila je Opština Babušnica, a organizator Košarkaški klub Babušnica, koji je ove godine prvak Treće regionalne lige, takozvane “letnje lige”. Tim povodom im je uručen i trofej od strane Košarkaškog saveza.

Nadamo se da će se pronaći način da se davno započeta hala u Babušnici i završi i omogući mladima da se bave košarkom, a i drugim sportomvima, na ozbiljnijem nivou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.