Član UO ŽRK Naise napao novinara Dušana Jocića

Senku na pobedu Naise u dvomeču sa Makabijem i plasman u 1/8 finala Kupa, bacio je incident pred prvi meč u petak.

Naime, pre početka meča urednika sportske rubrike Narodnih novina  Dušana Jocića fizički je napao Slaviša Mićanović, član Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba Naisa i visoki funkcioner Srpske napredne strane, čiji je odbornik u Skupštini grada Beograda, navodi se u saopštenju Sekcije sportskih novinara Niša.

Sekcija sporskih novinara Niša je povodom ovog incideta izdala saopštenje koje prenosimo u celosti:

“Sekcija spotskih novinara Niša izražava zgranutost i najoštrije osuđuje fizički napad koji je na predsednika našeg udruženja, urednika sportske rubrike “Narodnih novina” Dušana Jocića izvršio Slaviša Mićanović, član Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba “Naisa” i visoki funkcioner Srpske napredne strane, čiji je odbornik u Skupštini grada Beograda.

Napad se dogodio u petak uveče u hali Čair, neposredno pred početak utakmice Čelendž kupa između “Naise” i izraelskog “Makabija”, kada je Mićanović, naočigled brojnih svedoka, Jocića, dva puta u razmaku od nekoliko desetina sekundi, uhvatio za vrat, uputivši mu, pritom, niz pretnji i psovki.

Dušan Jocić je višestruko nagrađivan novinar, izveštač sa brojnih velikih takmičenja, među kojima i sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Riju, član Izvršnog odbora udruženja sportskih novinara Srbije, ali i Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope (SEESJA). On je sinoć sprečen da u hali obavi svoj službeni zadatak – da izveštava sa međunarodne utakmice, jer je otišao da napad prijavi policiji, koja je ispitala svedoke, ali ne i samog Mićanovića, jer ga je, u međuvremenu, nakon što je verbalno napao jednog od svedoka, obezbeđenje udaljilo iz dvorane. Jocić je policiji predočio i SMS poruke koje je dobio od Mićanovića u noći uoči incidenta, u kojima je član uprave “Naise” iskazivao rešenost da se sa Jocićem na neki način razračuna.

Sekcija sportskih novinara Niša očekuje od nadležnih organa brzu reakciju i utvrđivanje odgovornosti vinovnika ovog incidenta, ali zahteva i reakciju Ženskog rukometnog kluba Naisa, jer bahatim primitivcima, sklonim uličarskom ponašanju, poput Slaviše Mićanovića, definitivno nije mesto u sportu.”

Mićanović, međutim, kako prenose Južne vesti, tvrdi da je to “bila jedna bezazlena rasprava” i da do fizičkog sukoba nije došlo.

Udruženje novinara Srbije traži od nadležnih da ispitaju okolnosti ovog incidenta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.