AKL: Neradnički u Minhenu

Već je postao običaj da predstavnici Amaterske košarkaške lige Niša preko omiljenog sporta šire prijateljstvo i sa ljubiteljima košarke van granica naše zemlje.

Neradnički je ekipa koja je dve sezone uzastopno prvak AKL,  a i u treću su ušli kao veliki favoriti, trenutno su na vrhu tabele sa tri pobede i bez poraza. Utakmicu četvrtog kola su odložili iz lepog razloga.

Neradnički je u sredu 15. novembra otputovao u Nemačku, gde je u Minhenu imao zakazan prijateljski meč sa ekipom Švabing, članom sličnog takmičenja kao što je Amaterska košarkaška liga Niša.

Kontakt je ostvaren preko Ivana Donkova, bivšeg niškog košarkaša koji danas živi u Nemačkoj i igra njihovo amatersko takmičenje, a ekipa Neradničkog je sa zadovoljstvom prihvatila poziv. Prethodnih nekoliko dana će ostati upamćeni, osim po košarci, i po lepom druženju i sklopljenim novim prijateljstvima. Naravno, već je zakazan i revanš meč  u Nišu naredne godine. Rezultat u ovakvim utakmicama naravno nije u planu, ali ističemo da je Neradnički i u Nemačkoj nastavio niz pobeda započet u takmičerskim utakmicama.

Košarkaši Neradničkog se iz Minhena vraćaju u nedelju 19. novembra.

Ovo nije prvi put da članovi Amaterske košarkaške lige Niša igraju revijalne utakmice sa inostranim ekipama sličnog karaktera. Već je stalna saradnja organizacija AKL iz Niša i AKOL iz bosanskohercegovačke Kalesije, čije su reprezentacije već odigrale dve utakmice. A, sredinom juna ove godine odabrana selekcija AKL ugostila je i ekipu Vizardsi iz Holandije sa kojom je u Nišu odigrala dve prijateljske utakmice.

Tradicija širenja prijateljstva kroz sport je nešto što će Amaterska liga sigurno raditi i u budućem periodu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.