Sjajan internacionalni debi Filipa Stankovića na boks spektaklu u Đevđeliji

„Flamingo boxing night“ – novi boks spektakl u organizaciji “Balkan boxinga” koji je Đevđeliju stavio na mapu najraskošnijih boks mečeva u Evropi. Poput blještavih boks manifestacija u Las Vegasu, tako je sijao i „Flamingo boxing night“ organizovan u najvećem evropskom kazinu „Flamingo“ koji se nalazi u Đevđeliji (Makedonija) na par stotina metara od granice sa Grčkom.

Sjaj boksa u Đevđeliji u prelepom ambijentu kazina „Flamingo“ pred preko 3000 ljubitelja plemenite veštine koji su imali priliku da uživaju u tri sjajne borbe, od kojih je jedna borba večeri bila između Filipa Stankovića (BK “NAISSUS”) iz Niša i Teodorasa Buikakisa (Grčka). Filip je pružio sjajnu borbu protiv grčkog šampiona u poluteškoj kategoriji i pobedio ga pa je tako upisao pobedu u debiju na međunarodnoj profi boks sceni.

“Hvala svima na podršci, ovo večeras je bio nesvakidašnji spektakl i siguran sam da će publika dugo pamtiti ovu noć. Ja nastavljam dalje da treniram, obećavam još puno dobrih borbi.” – istakao je Filip Stanković po završetku meča.

Njegov trener Slobodan Kostić nije krio oduševljenje nakon pobede, a organizator “Balkan boxing”, na čelu sa predsednikom Nikolom Milinkovićem u partnerstvu sa Boks federacijom Makedonije i Darkom Čatleskim uspeo je da napravi veče boksa za pamćenje. Među VIP zvanicama našle su se i legenda exYU ringa Ace Rusevski (vicešampion sveta iz vremena bivše Jugosalavije), bivši šampion Evrope u WBO verziji Nenad Borovčanin i mnogi drugi.

U ostalim borbama večeri Šerif Gurdijeljac (Novi Pazar) je bio bolji od ex šampiona sveta Lorenca Para iz Venecuele, a grčki bokser Panagiotis Macagos je bio bolji od Denisa Muamerovskog iz Makedonije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.