Četvoro balkanskih šampiona i jedan vicešampion iz niških kik boks klubova

 

Proteklog vikenda u Skoplju je održano Kik boks prvenstvu Balkana za seniore, juniore i mlađe juniore. U zbiru medalja Srbija je bila ubedljivo prva ispred reprezentacija Severne Makedonije, Turske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Srpski kikbokseri osvojili su čak 33 zlatne, 15 srebrnih i 8 bronzanih medalja.

 

 

Srbiji su pored pehara za najbolju ekipu, pripali i pehari za najboljeg seniora u K-1, loukiku i kik lajtu,  kao i pehari za najbolje juniore u K-1, loukiku i kik lajtu. Srpski reprezentativci ostvarili su 72 pobede i 23 poraza. Srbiju je predstavljalo 57 takmičara i osvojeno je 56 medalja.

 

“Ovo je drugi nastup Srbije na međunarodnim takmičenjima u ovoj godini (osvojeno je prvo mesto na Evropskom kupu u Karlovcu), a Srbija je osvajanjem prvog mesta na Balkansom prvenstvu, još jednom potvrdila svoju visoku klasu u  kik boksu”– istakao je selektor Srđan Radulović, inače i trener KBK Niš

 

 

Dres reprezentacije su nosili i niški borci koji su osvetlali obraz, donevši kući 4 zlata i jedno srebro.

 

Troje članova Kik boks kluba Niš postali su šampioni Balkana. Lazar Arsić u kategoriji do 63,5 kg, u disciplini loukik, u konkurenciji seniora stigao je do zlata, ali i pehara za najboljeg seniora prvenstva. Do titule je došao nakon tri pobede protiv odličnih reprezentativaca Turske, Severne Makedonije i Slovenije. Gordana Marjanović bila je najbolja u kategoriji do 48kg, u disciplini K1, u seniorskoj konkurenciji, dok je Nikolina Stevanović zlato osvojila u kategoriji do 56kg, u disciplini loukik, u konkurenciji mlađih juniorki.  Treba dodati da je i Miloš Janković iz KBK Niš imao odličan nastup u kategoriji do 81kg, u disciplini K1, u konkurenciji seniora, koji je nakon dve pobede poražen u finalu pa u Niš donosi srebro.

 

 

 

Još jedan Nišlija član KBK Vukovi 018, Ognjen Mitrović u Niš se vraća kao šampion Balkana. On je bio najbolji u kategoriji do 63kg, u disciplini kik lajt, u konkurenciji juniora. On je osvojio i pehar za najboljeg borca u konkurenciji juniora.

 

Kako ističu u KBK Vukovi 018 Ognjen nije očekivao da će se talmičiti u toj disciplini, ali mu to nije smetalo da osvoji titulu: “Kao najbolji na državnim prvenstvima u svojoj kategoriji u svim disciplinama, on nije nastupio u sebi najomiljenijoj disciplini za koju se i pripremao, prebaćen je da se takmići u disciplini kik lajt kontakt, gde je u jednom danu imao 3 meča i zabeležio sve tri ubedljive pobede i tako osvojio zlatnu medalju i pehar za najboljeg borca. Sledeci izazov ga ocekuje u Novemrbu na Evropskom prvenstvu gde se nadamo jos jednoj zlatnoj medalji i ponavljanju uspeha iz predhodne godine” ističu u klubu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.