Pet medalja za niške streličare na državnom prvenstvu

 

Proteklog vikenda organizovano je Državno prvenstvo u metnom streličarstvu za mlađe kategorije i veterane, na terenu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu. Na prvenstvu je učestvovalo preko 80 takmičara iz cele Srbije. Gađao se outdoor 70/60/50/40/25m, a daljine su zavisile od kategorije i discipline. Takmičilo se u 3 discipline: olimpik, goli luk i kompaund. Takmičari su gađali 2 serije po 36 strela, a potom i eliminacionu rundu. Učestvovale su sledeće starosne kategorije:mlađi i stariji pioniri, kadeti i juniori, u ženskoj i muškoj konkurenciji, kao i mešoviti parovi. Takođe, održano je i takmičenje veterana u sve 3 discipline.

 

Učešće su uzela i dva niška kluba koja su osvojila ukupno 5 medalja.

 

Takmičari Streličarskog kluba Niš kući su doneli 4 medalje.

Titulu državnog prvaka u konkurenciji olimpijski luk juniori i ove godine poneo je Mihajlo Stefanović. Mihajlo je sa svojih 619 poena bio daleko ispred svojih konkurenata te se njegovo osvajanje medalje nije ni dovodilo u pitanje.

U konkurenciji kadetkinja, Danica Nikolić se okitila bronzanim odličjem. U kvalifikacionom delu Danica je bila četvrta, dok je klupska koleginica Petra Todorović bila druga, eliminacije su bile takve da su se na kraju Danica i Petra susrele u meču za bronzanu medalju gde je Danica pobedila rezultatom 6-4 pa je Petra završila na četvrtom mestu.

U konkurenciji mlađih pionira, Aleksa Kostić bio je drugi. Svega 10 poena je delilo Aleksu od zlata.

U takmičenju golim lukom, u kategoriji veterana Nišlija Dejan Stojanović zauzeo je prvo mesto ponevši titulu državnog prvaka.

 


Naš klub je zadovoljan postignutim rezultatima i ove medalje smo na neki način i očekivali. Na takmičenju su dodeljene i plakete za najuspešnije sportiste u prethodnoj sezoni, i priznanja su uručena Mihajlu Stefanović za konkurenciju juniora i Marković Čedomiru za konkurenciju veterana. Klub nastavlja sa uspesima i nama je jako drago da iz godine u godinu na državnim prvenstvima mi uvek donosimo 3-5 medalja. Za nas je ovo najveća pohvala i dokaz da radimo dobro i daje nam motivaciju da tako nastavimo- ističu u SK Niš

 

 

Takmičar drugog niškog kluba SK Naissus-2003, Darko Stamenković krunisao je odličnu sezonu osvojivši 3. mesto i bronzanu medalju u veoma jakoj konkurenciji u svojoj kategoriji. Pioniri su gađali na distanci od 40 metara.

 

Darko će se od naredne sezone takmičiti u kategoriji kadeta, a u klubu očekujuo njegov dalji napredak.

 

 

Naredno takmičenje koje očekuje streličare je Državno prvenstvo za seniore u Knjaževcu 12. septembra

 

 


 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.