Naisa zaustavljena u polufinalu

Rukometašice Naise nisu uspele da opravdaju ulogu favorita, u polufinalu plej ofa Super lige, protiv ekipe SPD Radničkog.

 

Nakon pobede u Čairu, ekipa iz Kragujevca slavila je i na domaćem parketu 33-30 (14-15) i zakazala veliko finale sa ekipom Jagodine. Većim delom susreta u Kragujevcu izgledalo je da Naisa može da se revanšira za poraz u Nišu i da se izbori za majstoricu, ali je tim Ljubomira Obradovića pao u samom finišu.

 

Nakon poraza pre nekoliko dana, Naisa ni u ovom meču nije  uspela da ritmom slomi protivnika, što je karakteristika koja je krasila ekipu iz Niša. Vodila Naisa gotovo tokom celog meča. Imala u puno navrata i 4 gola prednosti, ali kao da nije bilo mudrosti da se utakmica pobednički privede kraju.

 

Najefikasnija igračica susreta bila je Katarina Stepanović koja se čak 16 puta upisala u strelce, doduše 11 puta sa linije penala.

 

Ono što upada u oči je upravo veliki broj sedmeraca za domaću ekipu, čak 12, što nije baš uobičajajeno na rukometnim terenima, a pogotovo  ne u nokaut fazi takmičenja.

 

U ekipi Naise na visini zadatka bila je kapitenka Marija Filipović koja je postigla 10 golova, uz dobre partije Srne Sukur koja se u strelce upisala 5, a Katarina Radović 4 puta.

 

Operacija „Titula“ je tako završena na neslavan način, doduše, uz mnogo otežavajućih okolnosti za tim iz Niša.

 

Za utehu ostaje borba za 3.mesto sa ekipom Bekamenta, koja je, očekivano i pored velike borbe u revanšu, poražena od ekipe Jagodine.

 

Prva utakmica igra se 29/30.maja, a revanš je  2.juna.

 

Kragujevac. SBB hala Jezero. Bez gledalaca. Sudije: Marko Boričić (Beograd), Dejan Marković (Železnik). Sedmerci: Radnički 12 (11), Naisa 5 (3). Isključenja: Radnički 12 minuta, Naisa 10 minuta.

 

SPD RADNIČKI:Hasanović, Pojužina, Nedeljković, Veličković 5, Bjelak 1, Stošić 1, Stepanović 16, Blagojević, Vlašković, Petrović 2, Agatunović, Stoiljković, Filipović, Kolak 8, Rašković.

ŽRK NAISA: Petković, Ivanović, Ranđelović, T.Petković, Đurović, Radović 4, Stojanovska 3, M.Petković, Stankovski 3, Stamenković, Nikolić, Filipović 10, Simatović 3, Sukur 5, Tasić, Gakidova 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.