AKL: Novo druženje sa košarkašima amaterima iz bivše Jugoslavije (VIDEO)

 

Amaterska košarkaška liga Niša bila je organizator još jednog lepog događaja čiji je cilj promocija sporta i družеnje. U okviru promocije plejofa sedme sezone lige odigrana je revijalna utakmica između odabrane selekcije prijatelja AKL i grupe košarkaša veterana iz Holandije, sastavljenu od rekreativaca iz bivših jugoslovenskih republika.

 

Sastav gostujuće ekipe čine rekreativni igrači “od Vardara pa do Triglava”, a njihovo druženje u Holandiji traje 30 godina. Košarka im je izduvni ventil u inostranstvu gde žive i rade više decenija, kao i jedinstvena prilika da se često okupljaju i druže. Ova ekipa jednom godišnje pravi izlet u neku od zemalja iz bivše Jugoslavije gde boravi nekoliko dana i protiv odgovarajućih selekcija odigra košarkaški meč. Više puta su gostovali u Makedoniji, Hrvatskoj, u Srbiji su igrali u Beogradu i Subotici, a jednom im je mesto okupljanja bila i španska Malaga. Zahvaljujući oživljavanju niškog aerodroma pre pet godina su se odlučili za Niš, a utisci sa tog gostovanja doveli su do toga da Niš bude prvi grad u kome su rešili da ponove okupljanje.

 

 

U interesantnoj utakmici do pobede je došla domaća ekipa, ali to nije pokvarilo dobro raspoloženje u gostujućem timu. Meč je protekao u besprekornoj organizaciji Amaterkse košarkaške lige Niša.

 

 

Gostujuća ekipa je bila dopunjena Špancem Pakitom Larubijom, košarkaškim sudijom koji je prvi put boravio jednoj balkanskoj zemlji i iz Niša je otišao pun sjajnih utisaka.

 

 

Ekipa iz Holandije je završila ovogodišnju košarkašku turneju, a obećali su da će se u Niš vratiti još nekom prilikom. Takođe, sklopljen je usmeni dogvor da odabrana selekcija iz Niša uzvrati posetu u Holandiji i tako ove susrete i druženja učini tradicionalnim. Utakmica je bila nastavak brojnih aktivnosti Amaterske košarkaške lige Niša, poznate po tome da organizuje humanitarne i revijalne akcije. Na taj način AKL sebe svrstava u društveno korisnu organizaciju kojom grad Niš može samo da se ponosi.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.