Sivić odradio prozivku na Čairu (VIDEO)

Predvođen  novim trenerom Tomislavom Sivićem fudbalski klub Radnički započeo je pripreme za novu sezonu. Poslednji angažman Sivić je imao u Novom Pazaru, gde je uspeo da serijom dobrih rezultata spasi ekipu od ispadanja u niži rang. Pored Novog Pazara, Sivić je trenirao još nekoliko klubova iz Srbije, Mađarske i sa Farskih Ostrva. Zapažene rezultate imao je i sa mlađim selekcijama reprezentacije Srbije. Novi trener voli napadački stil igre, pa se nada da će njegov tim igrati dopadljiv fudbal.

Novi šef stručnog štaba Radničkog Tomislav Sivić zvanično je predstavljen javnosti na stadionu Čair. Iskusni stručnjak je preuzeo ekipu koja nedavno završila sezonu na četvrtom mestu u Superligi Srbije i imaće zadatak da je u ekspresnom roku spremi za start novog prvenstva, koje počinje već 9. jula, odnosno za utakmice drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije, koje će niški tim igrati 21. i 28. jula.

 

Pre nego što je izvršio prozivku igrača i odradio prvi trening, Sivić se obratio medijima i izneo svoja očekivanja od rada u Radničkom.

 

-Svestan sam u kakav sam klub došao i kakva su očekivanja ovde. Radnički ima svetlu tradiciju, podario je sjajne igrače i trenere jugoslovenskom i srpskom fudbalu. Moj motiv je ogroman da ovde ostavim dubok trag. Iskoristio bih priliku da čestitam mom prethodniku Radoslavu Bataku na tome što je ekipu odveo u Evropu. Pred nama su sada velike obaveze da ponovimo isto, ali i da pokušamo da budemo još bolji. Vremena je malo. Moramo biti brzi, vredni, da mnogo radimo i da mnoge stvari završavamo u hodu. Predstoji nam jedna od najuzbudljivijih sezona u srpskom fudbalu. Imamo dva mesta u Ligi šampiona, trećeplasirani na tabeli će najverovatnije imati zagarantovanu jesen u Evropi, četvrti i peti na tabeli će ići u evropske kvalifikacije. Kao što možemo da vidimo većina klubova se ozbiljno pojačava, sad svi vide svoju veliku šansu, a na nama je da budemo deo toga i da budemo u toj borbi do kraja. Spremni smo za to i pred nama je mukotrpan rad tokom ovih kratkih priprema- rekao je Sivić.

 

Strateg Nišlija je potom govorio o prelaznom roku i eventualnim pojačanjima.

 

-Ne treba puno menjati u ekipi koja je bila četvrta u Superligi Srbije, ali trebaće nam nekoliko novajlija, kako bismo pojačali konkurenciju. Ja sam ljudima koji vode klub predočio na kojim pozicijama bi trebali da se pojačamo i verujem da ću dobiti te igrače do 19. juna, kada putujemo na glavni deo priprema u Sloveniju. Tamo ćemo odigrati i četiri kontrolna meča. Mislim da su Radničkom potrebni po jedan napadač, vezista i defanzivac. Centrafor Miljan Škrbić nam izlazi iz teške povrede i ne možemo odmah da ga maksimalno opteretimo. Nemam izričite želje što se tiče imena, već sam čelnicima Radničkom dostavio profile igrača koji bi se uklopili u moj sistem. Pratimo situaciju oko Stefana Mitrovića. On je jedan od nosilaca igre ovog tima, dobio je nekoliko dana odmora zbog obaveza u mladoj reprezentaciji i ja se nadam da ću moći da računam na njega. On ima ozbiljne ponude za odlazak, a ukoliko ode, onda ćemo morati da dovedemo još jednog fudbalera na njegovoj poziciji krilnog napadača- istakao je Sivić.

 

Radnički bi pod novim trenerom trebalo da igra napadački fudbal.

 

-Ja sam trener koji gaji taj ofanzivni stil i ne odustajem od toga. Može i da se vidi da su svi klubovi koje sam trenirao bili među najefikasnijim u svojim ligama. I kada sam zimus preuzeo Novi Pazar, koji se grčevito borio za opstanak, nisam promenio stav. Igrali smo butakmice sa mnogo datih golova i takvim pristupom smo i došli do cilja. Ja znam koliko je publika u Nišu probirljiva i koliko poznaje fudbal i verujem da će im se dopasti ovaj Radnički- naglasio je iskusni stručnjak.

 

Upravo je niška publika bila nezadovoljna igrama pod Radoslavom Batakom, iako je ostvaren cilj i izborena Evropa.

 

-Karijera jednog trenera zavisi isključivo od rezultata. Kolega Batak se odlučio za takav pristup i ostvario je ovde veliki rezultat. To niko ne može da mu oduzme. Pa i Murinjove ekipe ne igraju lepo, a on je osvojio sve moguće trofeje. Međutim, postoje takve sredine, kao što je Niš, gde se traže rezultati, ali i lepi potezi, mečevi na gol više. Ja upravo preferiram to i od toga neću odustati. Mislim da imamo dobru ekipu i da ovim igračima neće biti problem da se preorjentišu na ofanzivni stil- završio je Sivić.

 

Tomislav Sivić je sa sobom doveo pomoćnika Vujadina Radenkovića, a iz starog stručnog štaba u klubu su ostali pomoćni trener Vladimir Đorđević i trener golmana Zaviša Pejić.

 

 

 

Ekipa koja je zauzela 4. mesto prema Sivićevim rečima izuzetno je kvalitetna, ali su određena pojačanja ipak neophodna.  Radnički su po završetku prošle sezone napustili Vujadinović, Kasalica, Kovačević, Pavlov i Stanković, a prva pojačanja će početi da pristižu u narednim danima.

 

Na prozivci su se pojavili sledeći fudbaleri: Filip Dujmović, Marko Drobnjak, Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Stefan Ilić, Nikola Aksentijević, Milan Savić, Bojan Mlađović, Aleksandar Bogdanović, Ognjen Bjeličić, Andrija Marković, Nemanja Jovičić, Petar Ćirković, Aleksandar Pejović, Aleksandar Mesarović, Viktor Živojinović, Nikola Štulić, Lazar Arsić, Lazar Jovanović, Strahinja Adamović, Aleksa Dušanić, Branislav Tomić, Miljan Škrbić, Simeon Ćirić, Boris Smiljković, Veljko Čarapić, Stefan Nikolić, Stefan Lazović i Aminu Abdulmahid.

 

Internacionalci Rioeji Mićibući i Bazil Jamkam dobili su još dva dana odmora, a nešto duži odmor imaće Stefan Mitrović, koji je igrao za mladu reprezentaciju Srbije.

 

Prvenstvo će ove godine početi 9.jula, a Radnički će, kako stvari sada stoje od 19. juna trenirati u Sloveniji gde će odigrati cetiri utakmice.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.