Kik boks klub Niš najuspešniji na prvenstvu u ful kontaktu

Kik-boks klub „Niš“ imao je ovog vikenda odličan nastup na Prvenstvu Srbije u ful kontaktu, održanom u Senti, sa koga je poneo pehar za najbolji klub, pehar za najboljeg seniora i veliki broj medalja.

Pehar za najboljeg seniora A klase poneo je Lazar Arsić . On je u kategoriji do 57 kg osvojio zlatnu medalju, a najsjajnijim medaljama okitile su se i njegove klupske drugarice Natalije Gligić i Nina Stajković.

Srebrne medalje osvojili su Miloš Janković, Nada Krivačević i Nikolina Stevanović, dok su bronzu zaslužili Stefan Stanković i Vuk Stojanović.

Ovakvim uspehom svojih takmičara, Kik-boks klub “Niš” je u zbirnom plasmanu, podelio 1. mesto sa Kik-boks klubom “Sparta” Temerin, trenutno najuspešnijim klubom u Vojvodini.

U KBK “Niš” navode da su nastupili u oslabljenom sastavu – bez trenera i nekoliko aktuelnih klupskih šampiona, te najavljuju veći uspeh na predtojećem K-1 prvenstvu Srbije, koje se održava 21. i 22. novembra.


Istog vikenda, predstavnik Kik-boks kluba “Niš”, Novak Radulović borio se za pojas profesionalnog prvaka Evrope u Ful kontaktu. Borba je održana u 10 rundi, ali je titula, nažalost, ostala u Finskoj. U klubu navode da se to dogodilo odlukom sudija kojom oni nisu zadovoljni:

„Novak svakako nije bio slabiji protivnik, i bio je bolji u više rundi, koje su sudije iz Finske i Estonije bodovale nerešeno, i ipak dale blagu prednost domaćem borcu“, stoji na zvaničnoj fejbuk stranici ovog niškog kluba. U Novakovom klubu takođe podsećaju da je on, posle više od godinu dana pauze u kik-boksu, jer se preorjentisao na boks, dobio ponudu koja se lako ne odbija – da se bori za titulu profesionalnog prvaka Evrope protiv Finca Akseli Saurama:

Novak je trenirajući samo boks, izašao na meč kao zamena evropskom šampionu Stračaneku, koji je otkazao meč jer su Sloveniji zatvorene granice zbog korone. Posle izuzetnog prijema od strane finaca, naravno izuzimajući sudije, nadamo se da će se stvoriti finansijski uslovi da i mi ugostimo izuzetno spremnog Sauramu, i naravno osvojimo pojas prvaka Evrope, što Novak svakako zaslužuje“, stoji u saopštenju KBK „Niš“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.