Balkan kamp i škola boksa na Vlasinskom jezeru

 

Balkan kamp šesti put po redu održava se na Vlasinskom jezeru. Kako kaže Srđan Radulović, organizator kampa, ovo je do sada najposećeniji kamp u kome će u periodu od 15. do 31. avgusta učešće uzeti više od 200 mladih boraca iz nekoliko balkanskih zemalja.

 

U sklopu prvog dela kampa od 15. do 22. avgusta, pored boksera i kik boksera iz Bugarske, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije održava se i škola olimpijskog boksa za klubove iz regiona jugoistočne Srbije.

 

U drugom delu kampa od 22. do 31. avgusta na Vlasini će se pripremati reprezentativci Srbije, Severne Makedonije, kao i nekoliko kikboksera iz BiH, Crne Gore, Bugarske i Egipta.

 

Prvi deo kampa okupio je 90 učesnika, dok će oni najbolji, njih oko 110 na kampu biti od 22. so 31. avgusta.

 

 

Srđan Radulović

” Pored 27  seniorskih reprezentativaca Srbije, na kampu će biti i 20 naših juniora, kojima će dobro doći treninzi sa starijim kolegama iz drugih reprezentacija, a sve u cilju što bolje pripreme za buduća takmičenja. Naravno da je cilj reprezentacije što bolji plasman na predstojećem Balkanskom šampionatu u Skoplju, seniorskom Svetskom prvenstvu u Italiji oktobra, kao i juniorskom Evropskom prvenstvu novembra meseca u Crnoj Gori”- istakao je selektor reprezentacije Srbije i domaćin ovog kampa Srđan Radulović.

 

Prvo veliko takmičenje koje očekuje naše reprezentativce je Prvenstvu Balkana od 3. do 5. septembra u Skoplju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.