Nais se mučio sa fenjerašem, pa na kraju slavio (VIDEO)

Vaterpolisti Naisa opravdali su ulogu favorita savladavši ekipu Zadra rezultatom 10:6, po četrvtinama 1:3, 2:0, 2:2, 5:1.

Igrači Naisa, do prve pobede na domaćem terenu, došli su teže nego što se očekivalo. Gosti su bolje otvorili meč i uz nešto više sreće posle osam minuta imali dva gola prednosti. Sa druge strane nisu ni domaći bili bez prilika, jednu je iskoristio Đurđević, ali su ostale otišle u nepovrat. Jednostavno lopta nije htela u gol. U drugoj deonici domaći su uspeli da se konsoliduju. Odbrana je bila na visini zadatka, ali je i dalje škripalo u napadu. Ipak uspeo je Nais da dva puta iskoristi igrača više i dođe do izjednačenja.

U nastavku meča sreća je i dalje bila na strani Zadrana. Viđena je rezultatska klackalica, a Nišlije su stalno morale da ˶jure˝ rezultat. Na sreću domaćih ruka nije zadrhtala Živiću, koji je dva puta u nizu zatresao mrežu gostiju i tako držao svoje u igri. Konačno otpor gostiju slomljen je u poslednjoj deonici, kada su se golovi Naisa ređali kao na traci. Mitrović sa dva gola i Šilj sa jednim doneli  su domaćima veliku prednost. Sa dva pogotka u nizu iskusni Petrović stavio je tačku na ovaj meč.

Nišlije je do pobede predvodio Živić sa tri pogotka, dok je odličan na golu bio Lazić sa čak 19 odbrana.

U narednom kolu Nais gostuje ekipi Šapca.

Nais – Zadar 1952 10:6 (1:3, 2:0, 2:2, 5:1) 

Niš, Bazen Čair;

Sudije: Goran  Jovančević/ Vuk Milović;

Igrač više: Nais 9 (3), Zadar 1952 10 (3);

Peterci: Nais -, Zadar 3 (2);

NAIS:Lazić 18 odbrana + peterac, Mitrović 2, Pavičić, Milić, Dimitrijević, M.Milošević, Petrović 2, Đurđević 1, Živić 3, Šilj 2, Ml.Milošević, D.Milošević, Stoiljković, Stanković;

ZADAR 1952: Brzica, Jakupović, Škaro, Knežević 1, Čačić, Jovančević 2 (2), Vučković, Šunde 1, Magaš, Stanić, Zelić 1, Jurišić, Bajic, Vrbnjak 1

1 Comment

  1. Taško
    14/11/2017 - 00:17

    Beda od vaterpola teška !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.