Žetva medalja niških streličara na državnom prvenstvu

Na državnom prvenstvu u dvorani za seniorske konkurencije u streličarstvu, koje je za vikend održano u Temerinu, učestvovalo je više od 90 takmičara iz gotovo svih klubova Srbije. Streličarski klub nNiš ih je predstavljalo desetoro i u Niš su doneli pregrđt medalja.

 

Prava žetva medalja je pala u konkurenciji olimpijski luk seniori. Već u kvalifikacijama Mihajlo Stefanović (inače branilac titule državnog prvaka) se nametnuo kao favorit sa čak 14 poena prednosti ispred drugoplasiranog. Takmičari ovog kluba su još zauzeli redom četvrto, peto, i šesto mesto.

 

„Eliminacije su međutim donele mali preokret i sve u našu korist. Mihajlo je dominirao kroz čitave eliminacije, i već u polufinalu je morao da se sretne sa klupskim kolegom Grozdanovićem. U finalu se Mihajlo susreo sa nekadašnjim članom SK Niš, Stefanović Nikolom koji je sada član SK Košutnjak. Na našu radost, mlađa niška škola je odnela pobedu nad starijom niškom školom. Za bronzu su se borila dvojica naših takmičara, Grozdanović Luka i Vulić Marko. Na kraju, finalni poredak je bio, novi-stari državni prvak Mihajlo Stefanović SK Niš, Nikola Stefanović SK Košutnjak, Luka Grozdanović SK Niš. Čak je i na četvrtom mestu bio takmičar SK Niš. Mihajlo je ovogodišnji šampion i u juniorskoj konkurenciji pa je ove godine dvostruki državni prvak“, objašnjavaju iz kluba.

 

Seniorska ekipa je sa skoro 100 poena prednosti bila ubedljivo prva te su i ekipno osvojili titulu državnog prvaka ispred Košutnjaka (Beograd) i SK Velos (Novi Sad).

 

„U konkurenciji seniorki smo imali vrlo zanimljivu i nesvakidašnju situaciju da nijedna takmičarka pojedinačno nije osvojila medalju, ali su zato ekipno zauzele prvo mesto a ekipu su činile Katarina Sikiruš, Nataša Mitić i Danica Nikolić. Ova trojka je ponela titulu šampionki države u svojoj konkurenciji za 2022.“

 

U konkurenciji goli luk seniori Niš je takođe bio uspešan. Dejan Stojanović (prošlogodišnji vicešampion) je bio prvi u kvalifikacijama i kroz eliminacije je samo potvrdio svoju poziciju na kraju osvojivši titulu državnog prvaka. Ovim je Dejan ove godine objedinio seniorsku i veteransku konkurenciju kao dvostruki državni prvak. Od takmičara su učestvovali još i Dragoljub Majović i Veljko Petrović koji su na žalost takmičenje završili u četvrtini finala, ali su u ekipnom plasmanu zajedno sa Dejanom osvojili drugo mesto, tako da je niška ekipa u konkurenciji goli luk seniori ponela titulu vicešampiona države za 2022.

 

„Mi smo prezadovoljni ovogodišnjim učinkom naših takmičara. Ovo državno prvenstvo je zaista pokazalo koliko se naš rad isplati, i pokazuje još da škola streličarstva SK Niš već skoro 20 godina konstantno stvara državne prvake i rekordere. I ovogodišnje prvenstvo je pokazalo jednu svojevrsnu dominaciju naše škole u konkurenciji olimpijskog luka. Sezona u dvorani je gotova, rezultati su odlični i ako možemo biti malo neskromni da kažemo i očekivani, i sada nam preostaje samo da se nadamo što skorijem lepom vremenu kako bi počeli sa treninzima napolju i pripremama za nova takmičenja“, ponosno završavaju iz SK „Niš“.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.