Želja ubedljiv u Bukureštu

Sa ubedljivih 31:24 (12:11) Železničar je savladao ekipu Steaue u 18. kolu SEHA lige. Nisu iz niškog tima pretili nekadašnjem evropskom prvaku, nadali su se, s pravom i na kraju zasluženo slavili.

Rezultatska klackalica viđena je u prvom delu meča, ali je posle 30. minuta ipak prevagnula na stranu gostiju. Klubovi su se smenjivali u vođstvu, ali prednost ni jednog tima nije bila veća od dva gola. Poslednje vođstvo na meču domaći su imali u 26. minutu.

U nastavku meča Rumuni su se držli još pet minuta, a onda su „nestali“ sa terena, dok je Železničar bio u konstantnoj prednosti. Iako Steaua nije igrala dobro uspevala je da ima pristojnih 2-3 gola zaostatka. Nada domaćih da mogu da stignu protvnika, srušena je kada je Želja došao do +7 u 47.minutu. Osam minuta kasnije izabranici Veselina Vujovića došli su do najubeljivijeg vođstva od +8(20:28). Do kraja su igrači Steaue uspeli samo da minimalno ublaže poraz.

Kao što je najavljeno za niški tim debitovali su pivotmen Ante Babić i golman Nikola Matović.

Odličan u pobedi bio je Predrag Vejin koji je imao stopostotan učinak sa sedam golova, sledili su ga novajlija Babić i Spasić sa po pet, dok je Jevtić dodao četiri. Kod domaćih se istakao Đorđesku sa sedam, te Rapčuga sa pet pogodaka.

Pobeda u Bukureštu pokazatelj je da su u Želji stvari krenule na bolje. Takođe je i dobra uvertira za poslednji meč SEHA lige u kome će Nišlije, u sredu, dočekati ekipu Zagreba.

Steaua – Železničar 24:31 (11:12)

Isključenja: Steaua 4 minuta, Železničar 6 minuta;

Sedmerci: Steaua 4(4), Železničar 3(3);

STEAUA: Rapčuga 5, Mihalčea, Milošević, Johanson, Babasafari,  Đorđesku 7(1), Florea 4(3), Konstantina 2, Vegar 3, Vujić 2, Humet, Aslanian, Merla (5 odbrana),  Grbović 1;

ŽELEZNIČAR: Matović (6 odbrana), Milovanović 1, Stanojević, Sretenović 2, Mađar, Vejin 7, Milosavljević, Živković 2, Stošić (9 odbrana), Spasić 5(1), Marković 1, Jevtić 4, Kljajić 3(2), Pižurica 1, Pavlović, Babić 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.