Železničar protiv Steaue u Bukureštu

Poslednje dve utakmice rukometaša Železničara ulivaju nadu da su stvari krenule na bolje. Da li je zaista tako znaće se posle utakmice u subotu, kada Nišlije igraju protiv Steaue u Bukureštu. Iz redova Železničara poručuju da ne mogu da prete nikom, ali da posle dobrih partija imaju pravo da se nadaju pozitivnom ishodu. U prilog im ide i pad forme narednog rivala.

Steaua je pre nedelju dana izgubila kod kuće od Metalurga, onda smo mi pobedili Metalurg, što znači da smo sada u obavezi da pobedimo i Steauu. Šalim se, naravno. Mi ćemo učiniti sve da dobijemo taj meč, ali to ne znači da ćemo uspeti u tome. Iskreno da vam kažem, gledajući moju ekipu, na momente mi se učini da smo drastično napredovali, a na momente pitam sebe: „s kim ja radim, ovi ne znaju gde udaraju“? Sve je to normalno za jednu mladu ekipu, koja i dalje dosta oscilira, pravi greške onda kada ne bi smela. Steaua je dobra ekipa, ali nekako su neozbiljno shvatili ovu SEHA ligu, dosta mečeva igraju sa kombinovanom postavom, fokus im je na domaćim takmičenjima. Pokušaćemo to da iskoristimo, nama je svaka pobeda i svaka dobra igra bitna, i motivaciono i psihološki, za ono što nas čeka u domaćim nadmetanjima, a prvi veliki test imaćemo 17. marta, u meču četvrtfinala Kupa Srbije protiv Vojvodine u Novom Sadu, kaže trener Železničara Veselin Vujović, a prenosi sajt klub.

Konačno sva pojačanja mogu da zaigraju. No samo su dvojica otputovala za Bukurešt. Desnik bek Jan Gorela je povređen, dok  je Miroslav Kocić iz privatnih razloga ostao u Nišu.

Svi će oni dati potpuno novu dimenziju našoj igri. Babić je igrač koji, ne samo da nam puno znači u odbrani, već ima prefektan tajming za istrčavanje polukontri i brzog centra i na ovim prijateljskim utakmicama koje smo igrali, kroz taj segment nam je dodao po četiri, pet golova, što je izuzetno bitno i može da napravi razliku. O Kociću je suvišno trošiti reči, svi znaju ko je on i koliko će nam značiti na golu. Gorela je jako školovan igrač i kada se najzad kompletiramo, imaćemo vrlo široku rotaciju i biti bliži ciljevima koje smo pred sebe postavili, zaključio je iskusni strateg.

U prvom susretu Železničar je u Čairu slavio sa 28:21. Utakmica 18. kola SEHA lige zakazana za subotu u 12h po našem vremenu, odnosno 13h po lokalnom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.