Naisa posle preokreta do pobede protiv Mladosti (VIDEO)

Rukometašice Naise savladale su, posle preokreta, ekipu Mladosti u sedmom kolu plej-ofa rezultatom 38:30(18:20).

Iako je domaći tim prvi poveo, gošće iz Nove Pazove su ubrzo uzele konce igre u svoje ruke. Posle promašenog sedmerca u četvrtom minutu, kola su krenula nizbrdo. Nizale su se greške u redovima domaćih, ali ni lopta nije htela u gol. Mladost je sve to iskoristila i u devetom minutu imala pet golova prednosti, što je nateralo trenera Svetislava Jovanovića da zatraži tajm-aut.

To nije uticalo na rezultat, jer su gošće u narednih osam minuta imale konstantno pet golova prednosti. Od 19. minuta Naisa je mini serijama, od po dva-tri gola, počela da „topi“ zaostatak. Četiri minuta pre odlaska na odmor Nišlijke su uspele da izjednače 16:16. Odmah je reagovao Aleksandar Roganović i pozvao svoje igračice na „odmor“. Imale su domaće priliku i da povedu u nastavku, ali je nisu iskoristile. Do odlaska na odmor viđena je rezultatska klackalica, koja je prevagnula na stranu Mladosti.

U nastavku meča totalni preokret. Naisa je furiozno uspela da serijom od 6:0 preokrene rezultat i povede (24:20). Delovale su domaće mnogo bolje nego u prvom delu. Izabranice Svetislava Jovanovića, do kraja meča su i uvećale prednost i ubedljivo slavile sa 38:30.

Naisu su do pobede predvodile Katarina Radović sa osam golova, sledile su je Tanasković i Filipović sa po šest. Dobre su bile i čuvarke mreže. Ivanovićeva je branila od desetog minuta pa do kraja prvog dela, dok je Čogurićeva bila na visini zadatka u drugom delu. Kod gostiju se istakla Leposava Glušica, koja je pogodila sve što je zamislila, i 12 puta se upisala u strelce.

Naisa – Mladost 38:30 (18:20)

Niš, hala Čair;

Sudije: Blagojević/Đokić (Jagodina);

Sedmerci: Naisa 5(4), Mladost 3(3);

Isključenja: Naisa 4 minuta, Mladost 6 minuta;

Naisa: Čogurić, Veljković 2 (1), Karalić 1, Zdravković 5, Stefanović, Radović 8 (3), Stojanovska 3, Petković, Ivanović, Pejović 3, Milojević 4, Stamenković 1, Tanasković 6 , Filipović 6;

Mladost: Petković , Todorović, Miljuš, J. Pavlović 2, Jovanović 4, Kojičić 5 (1), N. Pavlović 2, Glušica 12, M. Pavlović, Gudurić, Boner 3, Orlović 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.