Niški košarkaški „krem“ ovih dana u Nišu (VIDEO)

Korona virus okupio je nišku decu, najbolje niške košarkaše rasute širom planete. Po rečima Dragana Panajotovića, sportskog novinara specijalizovanog za košarku, kada bi Niš uspeo da okupi sve svoje igrače igrao bi važnu ulogu čak i u ABA ligi.

Većina tih košarkaša, boravila je ili boravi ovih dana u Nišu.

U Nišu je ovih dana i Stefan Jović, plejmejker „A“ selekcije Srbije. Tu je bio i Andrija Marjanović, 21-ogodišnjak koji je sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo 2017-e godine. Pravo iz niškog NIBAK-a je 2014.otišao u Barselonu, a trenutno je igrač Mege. Iste godine iz Konstantina u Crvenu Zvezdu prelazi Zoran Paunović, još jedan osvajač zlatne medalje sa juniorskom reprezentacijom Srbije. Sa Zvezdom je osvajao pionirsko i kadetsko državno prvenstvo, a stigao je i od seniorskog sastava. Trenutno je igrač Dinamika, a mi ga zatičemo na indiovidualnom treningu u Nišu.

Od Paunovića se u budućnosti očekuje da stigne i do „A“ selekcije, a ukoliko nastavi sa razvojem u tom pravcu sigurno ide i 16-ogodišnji Pavle Stošić, koji je pre 3 godine iz Konstantina otišao u Real iz Madrida gde postiže fantastične uspehe.

Pavla Stošića i Zorana Paunovića zatičemo na zajedničkom treningu. Kažu da su itekako orni za rad i da jedva čekaju utakmice.

Da su kojim slučajem Andrija, Zoran i Pavle u istom timu i uz pomoć Stefana Jovića, nešto iskusnijeg Milana Milovanovića, takođe rođenog   Nišlije koji karijeru trenutno gradi u Poljskoj, kao  i uz ostale proverene niške snage,- Niš bi igrao bitnu ulogu i u regionalnoj košarci.

Ovako, realnost je druga Srpska liga!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.