Završnica Svetosavskog turnira

Veliko finale tradicionalnog, 26. po redu Svetosavskog turnira u odbojci, odigraće se u nedelju 1. marta u hali Čair, sa početkom u 10 časova.

Završnom činu školskog prvenstva koje je počelo 6. decembra, prethode polufinalni mečevi. U konkurenciji omladinaca u kojoj se nadmetalo 12 škola, polufinalni parovi su gimnazije “Svetozar Marković” i “Bora Stanković”, kao i Gimnazija “9. maj” i ETŠ “Nikola Tesla”. Ti mečevi zakazani su za 29. februar.

U kategoriji omladinki, u kojoj je bilo 11 škola, u finalu se sastaju Gimnazija “9. maj” i Medicinska škola “Dr Milenko Hadžić”, dok se za treće mesto nadmeću Gimnazija “Svetozar Marković” i Ekonomska škola.

U kategoriji pionira takmičilo se 8 škola, a u finale ulaze OŠ “Ćele kula” i OŠ “Sveti Sava”, dok se za treće mesto bore “Bubanjski heroji” i “Radoje Domanović”. Kod pionirki je učestvovalo čak 18 škola i polufinalni parovi su OŠ “Vožd Karađorđe” i OŠ “Branko Miljković” i drugi – OŠ “Sveti Sava” i OŠ “Stefan Nemanja”.

Organizator, Savez za školski sport, obezbedio je za osvojena prva tri mesta – medalje, diplome, majice, pobednički pehar i po jednu loptu i mrežu za odbojku.

Inače, pobednici turnira ostvaruju plasman na okružno prvenstvo koje se igra sa aleksinačkim školama. Nakon toga, sledi međuokružno prvenstvo, a zatim i Školska olimpijada koja se igra od 9. do 16. maja u Novom Sadu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.