Završeno aleksinačko „Sportsko leto 2017“

Aleksinačko „Sportsko leto 2017“ proteklo je u demostraciji sportskih veština i prezentaciji velikog broja klubova i sportova sa teritorije Opštine Aleksinac.

Manifestacija koja je održana od 7. do 12. avgusta, na nekoliko lokacija u gradu, okupila je oko 200, uglavnom mladih sportista.

Iako je cilj „Sportskog leta“ bio zabava i rekreacija za sve zainteresovane građane,  događaj je imao i takmičarski karakter. Takmičari su se, podeljeni na uzraste, nadmetali u malom fudbalu, ženskom fudbalu, košarci, atletici, pikadu, šahu i stonom tenisu.

U seniorskoj kategoriji, prvoplasirana u malom fudbalu bila je ekipa „Dom za smeštaj odraslih lica – Kulina“.  U konkurenciji od 12 do 18 godina učestvovalo je 7 ekipa, a prvoplasirani tim je „Super star“. U konkurenciji do 12 godina ukupno je bilo 42 igrača, a takmičili su se, između sebe, FK „Velibor Vasović Vaske“ i FK „Napredak 1929“. Ženski fudbal promovisala je ekipa Fudbalskog kluba „Morava“ iz Žitkovca.

U 3 na 3 basketu, prvo mesto zauzeo je tim „Maksi Ko“, dok je najbolji šuter trojki, od 15 prijavljenih, bio Dušan Vidanović.

U pikadu za muškarce, od ukupno 20 učesnika, najbolji je bio Miljan Stojković, dok je u ženskoj konkurenciji pobednica Miladinka Vidanović.

Najbolji šahista u seniorskoj konkurenciji je Dragan Dončić, dok je u takmičenju mladih šahista prvo mesto pripalo Sofiji Tasić. Najbolji stonoteniser je Dragan Jovanović.

Osim takmičarskog programa, na aleksinačkom „Sportskom letu“ održana je i revija borilačkih sportova – džudoa, džiju-džica i karatea.

Iako su finala svih diciplina, kao i dodela pehara, medalja i nagrada pobednicima, bili najavljeni za subotu, 12. avgust, završnica programa je, zbog loših vremenskih uslova, održana dan ranije.

Organizatori događaja su Sportski savez opštine Aleksinac i Organizacija za turizam i sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.