Veče za merak i pamćenje, FK Radnički proslavio vek postojanja (VIDEO)

Koncertom u centru grada, vatrometom i bakljadom za pamćenje FK Radnički iz Niša i navijači Radničkog proslavili su 100 godina postojanja. Okupili su se na jednom mestu Meraklije, Nišlije, svi oni kojima Radnički leži na srcu, a ceo program protekao bez incidenta.

 

Okupljeni na Trgu kralja Milana uživali su uz dobro poznate zvuke, a nastupili su Najda iz grupe Smak, Totalni klošari, Vudu Popaj, Fighting Sparrow, Gale Kerber kao i Di-džejevi Gavra i Ceka.

Proslavi su prisiustvovali nekadašnji asovi kluba, članovi zlatne generacije, koja je “harale” terenima širom Evrope i svima pokazala “Kude je taj Niš”. Ispred veterana okupljenima se obratio kapiten generacije koja je 1982. godine igrala polufinale Kupa UEFA Milovan Obradović, a podršku na bini dali su mu nekadašnji saigrači Miodrag Stojiljković Redža i Slobodan Halilović. Naravno bili su tu i predvodnici nekih mlađih generacija, omiljeni kapiten niških navijača Aleksandar Jovanović, Saša Stojanović Caki, Ivan Pejčić…

 

Kada je Radnički u pitanju ni Kipar nije daleko!

Slavlje u centru grada i rođendan omiljenog kluba nije propustio ni niški “ministar odbrane” golman Aleksandar Jovanović, koji je specijalno sa Kipra doleteo u Niš i pokazao kako se Radnički nosi u srcu. Držao je Jovanović sve vreme u ruci šal Meraklija, koji je iz lojalnosti prema navijačima, nosio na svakoj utakmici. U eksluzivnom razgovoru za Sport juga Jovanović ističe da Radnički za njega predstavlja ljubav.

 

 


 

1 Comment

  1. Naissus
    24/04/2023 - 18:12

    E pa sve si lepo rekao Aco legendo, ali kako igraci treba da znaju gde su dosli to vazi i za upravu da ZNAJU GDE SU DOSLI! Ali nadam se da ce da odu iz Nisa u jednom pravcu i necemo da se ljubimo i pozdravljamo! Da ce bog da dodju takvi ljudi u klub kao sto si ti “ministre odbrane”!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.