Niški kikbokseri dominantni u K1 disciplini

 

Proteklog vikenda Vrnjačka Banja je bila domaćin prvog Državnog prvenstva u kik boksu u ovoj godini u disciplini K1.  Niški klubovi opet su bili vrlo uspešni.

 

KBK “Niš” je odbranio titulu u disciplini K-1 iz 2022. osvojen je trofej Vrnjačke Banje i “Niš” je i najbolji klub prvenstva. Ivan Krivačević osvojio je pehar (6 najboljih finala Trofeja Vrnjačke Banje) i zlatnu medalju. Nikolina Stevanović, Janja Savić i Nada Krivačević takođe su stigle do zlatna. Srebrni su bili Gordana Marjanović, Matija Jovanović i Pavle Đordević dok su bronzanu medalju osvojili Strahinja Đorić, Andrej Krstić i Kata Lazić. Kik boks klubu “Niš” uručen je zvanično i pehar za najbolji klub u Srbiji u 2022. godini.

 

Nastup za pamćenje imali su i borci Kik boks kluba “Vukovi 018”, koji su i pored promene kategorije i uzrasta opet pikazali da su najbolji. Ognjen Mitrović, sada senior u kategoriji do 67kg posle tri odlično odrađena meča postao je prvak države. Takođe je i Vuk Đorđević, stariji junior do 57kg pobedom u finalu dosao do zlata. Na kraju i mlađi iz porodice Mitrović, Pavle, mlađi junior do 51kg posle dva meča i dve pobede prekidom takođe je stigao do zlata.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.