Vaterpolisti se bore „za Evropu“ na Čairu!

Istorijsku sezonu, najuspšeniju od osnivanja kluba vaterpolisti Naisa moći će da krunišu na Čairu.

Niški tim igrao je u polufinalu Kupa Srbije, a sezonu u Regionalnoj A2 ligi završio na četvrtoj pozciji. Ukoliko savlada Radnički, Nais će obezbediti petu poziciju i izaći u Evropu.

Susret na Čairu poslednji je pred domaćim navijačima u sezoni koja je na izmaku. Zbog toga je veoma važno da navijači ispune Čair do poslednjeg mesta, poručuju iz redova niškog superligaša.

Pred nama je najbitniji meč u Superligi. Mi smo se maksimalno spremali, momci su dobro trenirali. Maksimalno smo motivisani, skoncentrisani na tu utakmicu. Što se tiče ekipe Radničkog mi znamo odakle nam preti najveća opasnost to je sigurno od njihovih reprezentativaca Kazahstanca Murata Šakenova i francuza Gijoma Dina. Spremni smo tehnički i taktički. Pozivam publiku da nam da podršku lepo bi bilo da se posle Radničkog, Železničara, Naise i Nais nađe u Evropi, kaže strateg Naisa Stefan Luković.

Pobeda protiv Radničkog bila bi naplata dugova za remi koji su niški igrači doživeli kao poraz.

Mi tu utakmicu u Kragujevcu vidimo kao poraz i to nam je sigurno motiv više da im vratimo milo za drago na našem Čairu. I tada smo imali prednost, bili smo bolji protivnici u bazenu, ali ipak nismo uspeli da donesemo sva tri boda. Došlo je vreme za naplatu dugova, ovde idemo na sva tri boda, kaže igrač Naisa Tihmori Živić.

Podrška sa tribina sada je prekopotrebna niškim delfinima, kojji jedva čekaju da utakmica počne. Cela sezona stala je u jednu utakmicu, a mesta za popravni nema.

Svi smo izuzetno motivisani i jedva čekamo da dođe subota i krene ta utakmica sa Radničkim. Ljuti smo malo na sebe, malo na njih i na ceo taj ambijent iz Kragujevca. Želimo da sve to ispravimo i da sa tri boda kod kuće obezbedimo tu petu poziciju koja nam je cilj. Svi su izuzetno motivisani, zdravi i mislim da ćemo izaći u najboljem mogućem sastavu, poručuje kapiten Igor Lazić.

U prvom susretu u Kragujevcu, ovi timovi podelili su bodove. Ipak rezultat je pao u drugi plan, nakon šikaniranja i poniženja koje je niška delegacija pretrpela u srcu Šumadije.

Vaterpolo klub Nais je ponosan na svoje navijače, koji ga nikada nisu izneverili. Tribine su uvek popunjene, a publika je uvek navijala na fer i korektan način te će tako biti sada.

Utakmica na Čairu zakazana je subotu 2. jun u 20h. Ulaz je slobodan!

HUMANITARNE KUTIJE ZA ALEKSANDRA NIKOLIĆA NA ČAIRU.

Humanitarne kutije, za prikupljanje pomoći, za Aleksandra Nikolića  biće postavljene i na bazenu Čair.

Mladi niški sportski novinar Aleksandar Nikolić (27) oboleo je od mijeloidne leukemije koja brzo i agresivno napada organizam. Najveću šansu za oporavak od ove bolesti pruža transplatacija koštane srži. Procenat uspešnosti ove operacije u inostranstvu je veliki, ali je lečenje jako skupo. Svi  posetioci moći će da ostave dobrovoljni prilog koji će u celokupnom iznosu biti uplaćen za pomoć Aleksandru Nikoliću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.