Otkazan odlazak Željinih simpatizera u Šabac

Otkazan odlazak Željinih simpatizera u Šabac

Organizovanog odlaska navijača za Šabac, na utakmicu Metaloplastika – Železničar neće biti, navodi se u saopštenju niškog rukometnog kluba.Saopštenje osvajača nacionalnog kupa i glavnog konkurenta za titulu prvaka prenosimo Vam u celosti.

Povodom najavljenog odlaska ljubitelja rukometa iz Niša na utakmicu Železničara protiv Metaloplastike u Šapcu, organizovanog od strane Grada Niša, obaveštavamo javnost o sledećem. Danas smo dobili dopis Rukometnog kluba Metaloplastika, koji se poziva na odredbe Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, po kojima je „Železničar bio dužan da organizatora sportske priredbe obavesti o dolasku navijača najkasnije tri dana pre njihovog organizovanog polaska“, te da „ljubitelje rukometa“ i „posmatrače“, koje smo mi naveli u našem dopisu, „zakon ne poznaje“, već samo „navijače“. Stoga, RK Metaloplastika je obavestio Rukometni savez Srbije da „nije u mogućnosti da odštampa dodatni broj ulaznica za sutrašnju utakmicu, jer je, u skladu sa planiranim brojem posetilaca, odštampao i adekvatan broj ulaznica“.

RK Železničar se, u skladu sa ovim dopisom, odmah obratio direktoru lige, odgovornim ljudima u Rukometnom savezu Srbije i RK Metaloplastika, u kome ih je obavestio da odustaje od bilo kakve organizacije dovođenja navijača, ali i da ne može da spreči simpatizere kluba, građane Niša, da u sopstvenoj režiji dođu na utakmicu, te da će, ukoliko bude znao njihov tačan broj, o tome naknadno obavestiti domaćina i tako mu olakšati organizaciju utakmice.

RK Železničar se još jednom zahvaljuje rukovodstvu grada Niša na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, na iskrenoj želji da pomogne našem klubu da u ovoj istorijskoj utakmici imamo podršku najvernijih simpatizera. Gradonačelnik je izrazio iskreno žaljenje zbog nerazumevanja domaćina i organizatora utakmice za ljubitelje rukometa iz Niša koji su želeli da budu deo pisanja istorije našeg kluba, ali ne želi da bilo kojeg svog sugrađanina dovede u bilo kakvu neprijatnost tokom putovanja, dolaska u Šabac ili ulaska u dvoranu, te se, stoga, organizovan odlazak na utakmicu otkazuje.

Izražavamo duboko uverenje da će sve ovo biti samo dodatni motiv i našim rukometašima i brojnim simpatizerima kluba i ljubiteljima rukometa u Nišu. Prvima da zabeleže toliko priželjkivanu pobedu nad Metaloplastikom, osvoje prvu titulu državnog prvaka, ujedno i duplu krunu, a drugima da ih, nakon toga, svečano dočekaju, kao istinske sportske heroje.

Rukometni klub ŽelezničarPovezane vesti

Posle teške sezone Mašinac završio prvenstvo kao treći (VIDEO)

Fudbalerke Mašince okončale su sezonu pobedom nad novosadskom Vojvodinom rezultatom 3:0(2:0). Strelci su bili Milica Stanković, Kristina Krstić iz penala

Nagrađeni najbolji sportisti Aleksinca u 2017. (VIDEO)

Kraj kalendarske godine je uvek prepun događaja u kojima se vrši rekapitulacija urađenog i dodeljuju nagrade najzaslužnijima. U Aleksincu je

Treći šef struke Radničkog od početka prvenstva (VIDEO)

Novi šef stručnog štaba Radničkog je Milan Đuričić (1961.). Nekadašnji trener Vojvodine, Inđije, Zemuna i Mladosti iz Lučana, kao i

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.