Dobar otpor oslabljenog Naisa

U sedmom kolu vaterpolisti Naisa poraženi su od Vojvodine. Utakmica na Čairu završena je rezultatom 7:11 (1:3, 1:3, 3:4, 2:1).

Niški vaterpolisti nisu uspeli da po treći put savladaju Novosađane na Čairu. Osetio se nedostatak trojice standardnih prvotimaca Živića, Pavičića, Šilja i trenera Lukovića, no i pored toga Nais je pružio dobar otpor.

Početak meča obeležile su šanse na obe strane, ali su na visini zadatka bili golmani. Imali su, i jedni, i drugi po igrača više. Domaći nisu iskoristili brojčnu prednost, ali gosti jesu za 1:0. Bolović je već u narednom napadu izjednačio, ali je Ćuk ponovo vratio prednost svom timu. Propustili su domaći priliku da izjednače ponovo. Gostujući trener uzeo je tajm-aut nakon čega je njegov tim ˶otišao˝ na +2 (3:1). Pogodak Bolovića na startu druge deonice, ulio je nadu niškom timu. Iako su se igrači novosadskog tim propisno ispromašivali, domaći nisu mogli do izjenačenja. Dok domaćima ništa nije išlo od ruke, gosti su pogodili sve što su zamislili, napravili seriju od 3:0 i sa velikih +4 otišli na odmor (2:6).

Posle odmora ništa novo. Oslabljeni domaći tim nije uspeo da anulira prednost. Izabranici Darka Bilića su pogađali u serijama, koji su nakratko prekidali Ivetić, Mitrović i Đurđević. Na kraju treće deonice gosti su došli do najveće prednosti na meču bilo je +5 (5:10). Tada je sve već bilo rešeno. Poslednji kvartal jedini je koji je Nais rešio i svoju korist sa 2:1 i tako smanjio zaostatak.

Vojvodinu su do pobede predvodili Rogač sa četiri i Ćuk sa tri gola. Kod domaćih su se po dva puta upisali u strelce Ivetić i Bolović.

U narednom kolu 12. maja na Čair stiže Crvena zvezda.

Nais – Vojvodina 7:11 (1:3, 1:3, 3:4, 2:1)

Niš, Bazen Čair;

Sudije: Jovančević (Vrnjačka Banja)/ Stefanović (Beograd);

Igrač više: Nais 4 (1), Vojvodina 8 (4).

NAIS: Lazić 14 odbrana, Mitrović 1, Mladen Milošević, Ivetić 2, Dimitrijević, Matija Milošević, Omerović, Đurđević 1, Nikolić, Đorđević, Bolović 2, D. Milošević 1, Stoilj-ković, Stanković;

VOJVODINA: Filipović 9 odbrana, Čabrilo, Tintor, Vasin, Prekogačić, Ćuk 3, Ćatović 1, Rogač 4, Šulc 2, Vasić, Marčeta, Ristić, Tubić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.