Vaterpolisti Naisa velikim preokretom do pobede (VIDEO)

Posle velike borbe i preokreta vaterpolisti Naisa savladali su Solaris iz Šibenika rezultatom 9:8 (2:2,0:1,4:5,3:0). Nošeni fantastičnom podrškom sa tribina niški delfini upisali su četvrtu pobedu u nizu, te sada imaju isti broj bodova kao trećeplasirani Šabac – 19.

U prve dve četvrtine brojna publika na Čairu mogla je da vidi izjednačene timove. Po dva pogotka i po jedan neiskorišćen peterac, na obe strane, viđeni su u prvoj četvrtini. Drugu deonicu obeležilo je par promašaja obeju ekipa. Odličan na golu domaćih bio je Lazić koji je redom zaustavljao šuteve Petkovića, Malenice, Koprčine. Jedini pogodak delo je odličnog Vlahovića, koji se po treći put upisao u strelce.

U nastavku je voda u bazenu proključala. Pogodak Dimitrijevića za 3:3 podigao je brojnu publiku na noge. Hladan tuš za sve na Čairu bila je serija kojom Solaris dolazi do +2. Domaći tim nije se predavao ni u jednom trenutku. No i pored velike borbe, niški tim nije uspeo da istopi prednost, a do kraja trećeg kvartala oba tim postigla su po tri gola.

Početak poslednje deonice obeležili su napadi gostiju, koje je uspešno zaustavljao kapiten Lazić. Konsolidovali su se domaći i u napadu. ˶Proradio˝ je  Bolović koji postiže tri gola i posle 27. minuta vraća Naisu vođstvo. Drama na Čairu trajala je do kraja. U finišu je Lazić vezao dve odbrane i tako stavio tačku na uzbudljiv duel.

Najefikasniji u pobedi domaćih bio je Marko Bolović koji se četiri puta upisao u strelce. Na golu je standardno dobar bio Lazić sa 17 odbrana. Sa četiri pogotka u Solarisu se istakao izvanredni Andrija Vlahović.

U narednom kolu Nais će gostovati ekipi Crvene Zvezde.

Nais – Solaris 9:8 (2:2,0:1,4:5,3:0)
Niš, Bazen Čair;
Gledalaca:300;
Sudije: Goran Jovančević/ Igor Virijević;
Igrač više: Nais 14 (4), Solaris 5(2);
Peterci: Nais 2(1), Solaris 1(1):
NAIS: Lazić 16 odbrana + peterac, Mitrović, Pavičić 1, Ivetić 1, Dimitrijević 1, Milošević, Omerović, Đurđević 1, Živić 1, Šilj, Bolović 4(1), Milošević, Stoiljković, Đorđević;
SOLARIS:Jukić 10 odbrana + peterac, Malenica, Komadina 1, Štrkalj, Petković 1, Nimac, Vlahović 4, Rak, Koprčina, Bulat, Pelicarić, Seferović, Kalauz, Kinturašvili 2;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.