Nais pobedio za četvrtu poziciju na polusezoni (VIDEO)

Vaterolisti Naisa završili su polusezonu na četvrtom mestu. U poslednjem kolu prvog dela sezone Nišlije su savladale Medveščak na Čairu sa 9:3 (4:1, 2:1, 1:0, 2:1).

Utakmicu je obeležila disciplinovan igra u odbrani, ali i dobar napad Naisa. Ono što je moglo biti bolje na obe strane jeste realizacija igrača viša.

Na početku meča viđeno je nekoliko promašaja na obe strane. I jedni i drugi su se držali dobro u odbrani, ali je ˶škripalo˝ u napadu. Nakon tri minuta igre domaći su se konsolidovali i počeli da rešetaju mrežu gostuji. Živić, Đurđevič i Šilj su redom pogađali gol Medveščaka. Seriju domaćih prekinuo je Buconić, ali je Mitrović uzvratio pogotkom. Druga deonica protekla je u znaku domaćih. I pored promenljive igre oni su uvećali prednost, sa druge strane gosti su postigli još jedan pogodak.

Odmor kao da je uspavao i jedan i drugi tim. U nastavku meča lopta nikako nije htela u gol. Dobre odbrane, promašaji na obe strane i pogodak Mitrovića obeležili su treće kvartal. Iako je poslednja deonica bila je nešto efikasnija, nije viđeno ništa novo. Ukratko… Precizan za goste bio je Anzulović. Centar domaćih Đurđević postigao je gol iz gotovo nemoguće stiuacije, a tačku na polusezonu stavio je Dimitrijević za konačnih 9:3.

Po dva gola za Nais postigli su Mitrović i Đurđević, dok je Lazić zabeležio deset odbrana.  Poslednji meč u karijeri odigrao je Miljan Milić, koji se oprostio od vaterpola. I u narednom kolu Nais će igrati kod kuće, a protivnik će biti ekipa Vojvodine.


Nais – Medveščak 9:3 (4:1, 2:1, 1:0, 2:1)

Niš, bazen Čair;

Sudije: Nenad Golijanin/ Vuk Milović:

Igrač više: Nais 6(2), Medveščak 10(1);

Dva igrača više: Nais 1 (1);

Peterci: Nais 1(1), Medveščak -;

NAIS: Lazić 10 odbrana, Mitrović 2, Pavičić, Milić, Dimitrijević 1, M. Milošević, Đorđević, Đurđević 2, Živić 1, Šilj 1 (1), Bolović 1, D.Milošević 1, Stoiljković, Stanković;

MEDVEŠČAK: Jelovina 9 odbrana, Pavlinić, Anzulović 1, Brčić, Cvanciger, Lovrić, Buconić 1, Geratović, Lipar, Škiljić, Nekić, Poropat 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.