Potop favorita na Čairu, Nais ubedljiv protiv Vojvodine (VIDEO)

Najzrelija igra od početka sezone donela je vaterpolistima Naisa ubedljivu pobedu protiv favorizovane Vojvodine. Duel na Čairu završen je rezultatom 8:3(2:1, 0:0, 2:1, 4:1).

Početak meča obeležila su dva pogotka Bolovića i jedan Ćuka. Pokušali su u nastavku gosti da dođu do gola, ali je čuvar mreže Lazić spustio zavesu na gol i vezao tri odbrane. Šutirali su redom Rogač, Šulc, Prekogačić, ali bezuspešno. Napadali su i domaći, međutim nisu uspeli da savladaju Filipovića. Drugu deonicu odbranama je obeležio Lazić, ali je zatajio napad. Pred odlazak na odmor domaći su ostali bez trenera Vasilovskog koji je dobio crveni karton.

U nastavku ništa novo. Golmani obe ekipe su bili na visini zadatka, ali je ˶škripalo˝ u napadu Konačno posle 18 minuta postignut je pogodak, +2 (3:1) domaćem timu  donosi Pavičić. Do kraja treće četvrtine Bolović je ponovo nadmudrio Filipović, a precizan za goste bio je Ćuk. Poslednji kvartal protekao je u potpunoj dominaciji domaćih. Perfektnu odbranu, sada je ispratio i dobar napad. Mrežu novosadskog tima redom su pogađali Mitrović, Dragan Milošević i Bolović za erupciju oduševljenja na ispunjenim trbinama. Čast gostiju čuva kapiten Ćuk koji sa pet metara prekida odličnu seriju Naisa. Tačku na izvanrednu pobedu, prvencem u Jadranskoj ligi stavio je mladi Mateja Đorđević.

Nais je do pobede predvodio Marko Bolović sa četiri pogotka, odličan na golu bio je Lazić sa dvadeset odbrana.

Nišlijama je ovo treća vezana pobeda u 2018. godini. Već sledećeg vikenda pred niškim timom je novi izazov kada na Čair dolazi ekipa Solarisa iz Šibenika.

Nais – Vojvodina 8:3 (2:1, 0:0, 2:1, 4:1)

Niš, bazen Čair;

Gledalaca: 400;

Sudije: Vojin Putniković/ Nenad Golijanin;

Igrač više: Nais 10 (5), Vojvodina 8 (1);

Peterci: Vojvodina 1 (1);

NAIS: Lazić 20 odbrana, Mitrović 1, Pavičić 1, Ivetić, Dimitrijević, D. Milošević 1, Kovačević, Đurđević, Živić, Šilj, Bolović 4, M. Milošević, Stoiljković, Đorđević 1;

VOJVODINA: Filipović, Čabrilo, Vasin, Tintor, Mitrović, Prekogačić, Ćuk 3 (1), Ćatović, Rogač , Šulc, Vasić, Marčeta, Ristić, Tubić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.