UŽKK Student: Simić postrojio prvoligašice (VIDEO)

U četvrtak 24. avgusta košarkašice Studenta su zvanično započele pripreme za novu sezonu. Iako su pripreme pod otvorenim nebom krenule nekoliko dana ranije, dolaskom trenera Ivana Simića i ulaskom u dvoranu Čair započeta je nova epizoda najpoznatijeg niškog košarkaškog kolektiva. Student je u kratkom vremenskom periodu prošao turbulentan put, od ispadanja iz lige i nezavidne finansijske situacije, pa do povratka u elitno košarkaško društvo uz nešto bolju finansijsku situaciju, pitanje koliko za izazove koji im predstoje.

U odnosu na prošlu sezonu najveća promena napravljena je na klupi, umesto trenera Slađana Ivića pod čijim vođstvom se Student vratio u Prvu ligu, došao je trener Ivan Simić, koji ima višegodišnji staž u niškim muškim klubovima, ali i jednu odličnu sezonu u Studentu. U igračkom kadru nije bilo mnogo promena, okosnicu tima čine košarkašice koje su ekipu uvele u Prvu ligu, a na prvom treningu bile su i dve nove košarkašice, Jelena Curaković i Gorana Kondić.

Uz par košarkašica iz mlađih kategorija to će biti tim sa kojim će se ući u prvoligašku sezonu. Trener Simić je optimista, pred njim je zadatak da se u povratničkoj sezoni obezbedi opstanak, ali po njegovim rečima od svojih košarkašica će zahtevati borbu za što viši plasman i očekuje da će uz dobar rad doći do rezultata.

Prvoligaška sezona počinje 1. oktobra.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.