Uspešne provere srpskih rukometaša u Čairu

Rukometaši Srbije odigrali su dve dobre kontrolne utakmice u Čairu protiv selekcije Severne Makedonije, a junska akcija ocenjana je najvišom ocenom. Selektor Srbije dao je šansku svim igračima, a naš tim bio je bolji u oba meča ukupnim rezultatom 62:49.

 

Prvi meč prošao je u znaku debitanata Dragana Pešmalbeka i Uroša Borzaša koji su bili odlični, dok su šansu iskoristili i ostali igrači koji su do sada imali manju minutažu u timu. Sa druge strane dosta podmlađeni tim Makedonaca nije mogao da parira srpskom timu. Gosti su prvih u 30 minuta bili u grču, a zatim u nastavku zaigrali bolje. Ipak do kraja nisu uspeli da anuliraju prednost domaćih koji su slavili sa 29:26. Najefikasniji u timu Srbije bili su Pešmalbek sa šest golova i Radojković sa četiri.

 

U drugom meču nije viđeno ništa novo, a Srbija je još ubedljivije slavila sa 33:23, blistali su ponovo debitanti koji su pokazali da se u budućnosti ozbiljno može računati na njih. Djerona je ponovo mešao karte, a igrači igrali odlično. Najefikasniji u drugom meču bili su Vanja Ilić i Dragan Pešmalbek sa po pet golova, dok su se Petar Đorđić i Nišlija Darko Đukić po četiri puta upisali u strelce. U protiviničkoj ekipi istakli su se Nenad Kostevski sa pet, te Cvetan Kuzmanovski I Ivan Georgiev sa po četiri gola.

 

Atmosfera u timu je odlična, ostaje žal što nije bilo publike u Nišu. Trenirali smo tokom nedelje u Staroj Pazovi i ove dve prijateljske utakmice su nam pružile priliku da to što smo radili prenesemo na utakmice. Postoje stvari kojima sam zadovoljan, ima stvari na kojima još treba da se radi i koje treba da se usavršavaju, ali može se reći kada se podvuče crta da sam veoma zadovoljan. Želimo da imamo “dugačku klupu”, da imamo veliki broj igrača koji mogu da konkurišu za tim. Takođe mislim da je veoma važno iskustvo za sve igrače koji su po prvi put imali prilike da zaigraju za nacionalni tim ovog vikenda. To je veoma važno i sa sadašnjost i za budućnost. Bila je ovo duga i teška sezona, sledi nam odmor, pa sve po redu – praćenje igrača i pravljenje planova za naredno okupljanje u oktobru, ističe selektor Toni Đerona.

 

Reprezentacije Srbije i Severne Makedonije odigrale su dvomeč u Čairu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će biti odražano januara naredne godine u Slovačkoj i Mađarskoj. Naš tim nalazi se u grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom.

 

 

FOTO: Rukometni savez Srbije

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.