Naisa na startu šampionata lako sa Kragujevčankama

Rukometašice Naise pobedom od 32-23 (15-10) nad ekipom Radničkog u Kragujevcu otvorile su novi šampionat.

 

Novi trener Nišlijki, Ljubomir Obradović, koji je tim preuzeo pre dva dana, uspešno je tako debitovao na klupi Naise!

 

Naisa je sa 1-0 povela golom izuzetno raspoložene Simone Stojanovske i ne računajući rezultat u 11.minutu od 4-5, nije dozvolila domaćinu da se razmahne. Na golu je odlična bila Milena Petković, koja je i najzaslužnija što se na odmor otišlo sa 5 golova prednosti, čime je utakmica praktično bila i odlučena.

 

Naisa je u drugom delu znalački čuvala prednost koju je uspela i da uveća do konačnih 32-23.

 

Pored golmanke Milene Petković, koja je proglašena i za igrača utakmice odličnan je bio makedonski reprezentativni dvojac Stojanovska-Gakidova   sa po 8 pogodaka, a valja reći da su upravo one uspešno realizovale svih 6 sedmeraca. Njima uz rame bila je i Dunja Tasić koje se 7 puta upisala u strelce, dok su Srna Sukur i Kaća Radović postigle po 4 gola.

 

Nije Naisa na ovoj utakmici pružila maksimum, ali je izdanje bilo sasvim dovoljno za ubedljivu pobedu i najavu uspešne sezone.

 

Novi trener Naise je tako startovao pobedom,a  priliku za novi trijumf imaće već u subotu kada Naisa u EHF kupu igra prvu utakmicu protiv ekipe Čaira u Skoplju. Revanš je nedelju dana kasnije u hali „Čair“ u Nišu.

 

U domaćem šampionatu, u 2.kolu, Naisa dočekuje ekipu Vrbasa.

 

Kragujevac, SBB hala Jezero. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad), Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Naisa 6 (6), Radnički 5 (3). Isključenja: Naisa 8 minuta, Radnički 12 minuta.

 

ŽRK NAISA: Milena Petković, Mitić, Ivanović, Teodora Petković, Đurović 1, Aranđelović, Radović 4, Stojanovska 8, Sukur 4, Stankovski, Stamenković, Nikolić, Filipović, Rajković, Tasić 7, Gakidova 8.

SPD RADNIČKI: Nedeljković, Veličković 6, Srećković, Bjelak 1, Stošić, Stepanović 2, Blagojević, Hasanović, Vlašković, Mikić, Savić, Petrović 4, Agatunović 2, Stoiljković 1, Petrović, Kolak 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.