Niški streličari dominirali na Kupu Svetog Cara Konstantina

Proteklog vikenda u Nišu je na stadionu OFK “Brzi Brod” održan 9. streličarski Kup Svetog Cara Konstantina. Na turniru je učestvovalo 76 takmičara iz domaćih klubova. Iako je dan krenuo jako loše uz kišu i malo nižu temperaturu, čitav turnir je protekao odlično, a rezultati nisu mogli biti bolji. Takmičari dva nišk kluba osvojili su čak 9 individualnih medalja i 2 ekipne.

 

Mihajlo Stefanović iz Streličarskog kluba Niš, nastavio je da postiže odlične rezultate. Nakon drugog mesta u kvalifikacijama Mihajlo je zaista majstorskim gađanjem stigao do zlatnog odličja izbacivši dva državna prvaka i rekordera na putu do medalje. U finalu je u odličnom meču savladao Nikolu Stefanović, nekadašnjeg člana SK Niš, višestrukog državnog prvaka, rekordera i reprezentativca sa 6-4.

 

Jedno veoma prijatno iznenađenje turnira je i povratak Luke Grozdanović, nekadašnjeg prvaka, koji se posle višegodišnje pauze vratio streličarstvu i sa veoma dobrih 612 poena bio prvi u kvalifikacionom delu, ali je kroz eliminacije došao do bronzanog odličja. Fantastičan dan za niško streličarstvo, jer su trojica Nišlija bila na pobedničkom postolju – dvojica sadašnjih i jedan bivši član SK Niš.

 

Kod seniorki u olimpijskom luku Nataša Mitić, članica SK Niš, postigla je odličan uspeh i posle eliminacija osvojila srebrnu medalju iza Anje Brkić iz SK Dif, a ispred Katarine Vranjković iz NSSU.

 

Među kadetkinjama Danica Nikolić rutinski je osvojila zlato i iza sebe ostavila Sofiju Stojanović i Alisu Goleš iz SK Dif.

I u konkurenciji veterana olimpijski luk Čedomir Marković je osvojio prvo mesto ispred Dragana Karafilipovića iz drugpg niškog kluba SK Naissus 2003, i Željka Dakića iz SK Velos.

Takmičari SK Niš bili su uspešni i u neolimpijskim disciplinama. Saša Cvejić je u konkurenciji seniora kompaund lukom postigao odličan rezultat i osvojio bronzanu medalju. Ispred njega su bili Slavoljub Ilić iz SK Arena No1, i prvoplasirani Stefan Žikić iz SK Pančevo. U konkurenciji goli luk seniori, Dejan Stojanović sada već važi za jednog od favorita i ovog puta se popeo na najviše postolje ispred Vladimira Parezanovića iz SK Zemun, i Predraga Surčulija iz SK Dif.

Seriju uspeha upotpunili su i trofeji u ekipnog konkurenciji. Seniori SK Niš u disciplini olimpijski luk su zauzeli drugo mesto, dok su seniori goli luk zauzeli prvo mesto.

Mi smo kao klub prezadovoljni. Ovo je za nas bio težak dan, nikada nije lako biti domaćin i organizator jer taj domaći teren nosi veliki pritisak i odgovornost. Danas je sve išlo tako glatko da čak ni kiša i kasnije vetar nisu mogli da utiču na nas. Naši takmičari su pokazali da su zaista odlični i da među njima imamo podmladak od koga sada već sa punim pravom očekujemo i puno više nego što smo videli do sada, njihovo vreme tek dolazi. Ovo je samo jedan u nizu saveznih turnira, ali mi ovde vidimo kontinuitet pobedničkih postolja, a to je najvažnije.” – ističu u SK Niš


 

 

Takmičari drugog niškog streličarskog kluba „NAISSUS-2003“, osvojili su 2 medalje. Pored već pomenutog srebra veterana i trenera Dragana Karafilipovića do zlata je došao stariji pionir Darko Stamenković. On je ponovo dominirao u svojoj kategoriji olimpijskim lukom na distanci 40 metara,osvojivši zlato ispred dvojice takmičara iz Kragujevca iz kluba „OSI Oko sokolovo“, Kostadinovića i Antanasovića.

 

Naredno takmičenje naših najboljih strelaca zakazano je za 20. jun u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.