Mlade atletičarke Radničkog donele medalje sa Prvenstva centralne Srbije

Atletski klub “Radnički 2016” nastavio je sa kontinuitetom osvajanja medalja na svim takmičenjima. Sa Prvenstva centralne Srbije za mlađe juniore, koje je preteklog vikenda održano u Kragujevcu na stadionu “Čika Dača”, u Niš su donele srebro i dve bronzane medalje.

 

U diciplini “švedska štafeta” (100, 200, 300 i 400 metara) ekipa Radničkog u sastavu Anastasija Rakić, Elena Novaković, Katarina Dobrosavljević i Petra Medoš okitila se srebrnom medaljom a rezultatom 2:41,43. Prvo mesto osvojila je ekipa domaćina iz Kragujevca.

Anastasija Rakić i Petra Medoš medalje su osvojile i pojedinačno i to bronzane. Rakić je sa rezultatom 13.51 bila treća na 100m, dok je isti plasman, ali u trci na 400 metara ostvarila Medoš. Ona je do medalje stigla sa rezultatom 1.02.29 čime je za oko 2 sekunde popravila dosadašnji lični rekord.

 

Trener atletičara Radničkog, Vladimir Živković naglašava da je ovim takmičenjem završena sezona na otvorenom i da je on, obzirom na situaciju, zadovoljan učinjenim u ovoj sezoni.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.