Uspešan početak sezone na otvorenom za niške streličare

Drugi deo sezone u streličarskom prvenstvu Srbije je nastavljen turnirom u organizaciji SK Košutnjak iz Beograda. Tokom prvog dela sezone, na devet dvoranskih turnira, Streličarski klub Niš je dominirao u disciplinama ‘Olimpijski luk’ i ‘Goli luk’, ali nije imao predstavnike u disciplini – ‘Kompaund luk’. Međutim, upravo završeni mini prelazni rok je doneo i jedno izuzetno pojačanje za niški klub. Legenda srpskog kompaund streličarstva, šampion Evropskih Igara – Ognjen Nedeljković, novi je član SK Niš.

Prvi ovosezonski turnir je nagovestio kako će teći ova Outdoor sezona. Dominacija SK Niš u sve tri discipline u muškoj seniorskoj konkurenciji. I pored veoma teških vremenskih uslova tokom turnira, ekipa je iz Beograda donela 4 medalje i jedan državni rekord.

 

 

Na svom prvom turniru u dresu SK Niš Ognjen Nedeljković je bio dominantan kod Kompaunda: sa 700 poena u kvalifikacijama postigao je sveukupno najbolji rezultat turnira, što je potvrdio i pobedama u sva tri kruga eliminacija, čime je zasluženo osvojio zlatnu medalju.

 

 

Ni u Olimpijskom luku nije bilo iznenađenja. Mihajlo Stefanović je bio najbolji u kvalifikacijama, a zatim je ubedljivo eliminisao sva tri protivnika, čime je obezbedio drugo zlato za SK Niš. Mihajlo je sada apsolutni favorit u ovoj disciplini u Srbiji, iako ima samo 19 godina.

 

 

Iznenađenje je viđeno kod Golog luka. Dejan Stojanović je ovaj turnir završio tek na trećem mestu, ali je to nadoknadio Dragoljub Majović osvajanjem srebrne medalje. Zajedno sa kolegom Veljkom Petrovićem, trojka iz SK Niš je popravila i ekipni državni rekord za čitavih 39 poena.

 

Inače, na Košutnjaku su prethodne sedmice održane pripreme reprezentacije, na kojima su se najbolji srpski streličari spremali za naredna takmičenja. Osim Nedeljkovića, Stefanovića i Stojanovića, na pripreme su pozvani Katrina Sikiruš i Marko Vulić, tako da čak petoro takmičara SK Niš konkuriše za dres reprezantacije Srbije.

 

Streličarski klub Niš, pojačan takmičarem koji je visokorangiran na evropskoj listi, ove godine juriša na titulu prvaka Srbije. Prvi put u dugoj i uspešnoj klupskoj istoriji dres SK Niš nose državni prvaci u sve tri discipline. Znajući da će ih trenirati i voditi Miljko Čolović, najbolji streličarski trener na ovim prostorima, ne sumnjamo da će takmičari niškog kluba postići velike rezultate u domaćem prvenstvu, ali i na međunarodnom planu.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.