Uskoro počinje četvrta sezona AKL

Odmor je završen, najbolja amaterska košarka u Srbiji se vraća na scenu, pripreme su gotove i sve je spremno za početak četvrte sezone Amaterske košarkaške lige Niša.

Kao što su nas organizatori navikli, svaka sezona donese iskorak u odnosu na prethodnu. U ligi se promenilo dosta toga, a najbitnija izmena je vezana za broj timova i sistem takmičenja. Ponovo su svi učesnici zajedno u jedinstvenoj ligi, a o interesovanju dovoljno govori broj učesnika, liga broji 17 klubova.

Predstoji 17 kola takmičenja u kojoj će svi protivnici međusobno odmeriti snage, a nakon prvog dela sledi plejof sa osam prvoplasiranih ekipa, dok ekipe plasirane od 9. do 16. pozicije dobijaju svoje kup takmičenje u kome će produžiti sezonu. Samo poslednjeplasirana ekipa završava takmičenje na kraju ligaškog dela.

Prvi put u istoriji u ligi će učestvovati i dve ekipe koje nisu iz Niša, reč je o ljubiteljima košarke iz Aleksandrovca i Leskovca.

Žreb za novo takmičenje biće održan 25. septembra, a organizatori najavljuju da će biti održan uživo, na način kakav se ne viđa ni u profesionalnim ligama. Takođe, najavljuje se i nastavak saradnje sa timovima iz regiona, selekcija AKL će putovati u Sloveniju na “olstar” meč.

Sve utakmice će se, kao i prethodnih sezona, igrati u sali OŠ “Ivo Andrić” koja ima izuzetne uslove, a početak lige zakazan je za 6. oktobar. Ono što je sigurno, AKL će u četvrtoj ligi dobiti novog šampiona, trostruki prvaci, ekipa Neradničkog, odustala je od učešća u četvrtoj sezoni, a organizatori im se zahvaljuju na dosadašnjem učešću i sjajnim rezultatima.

Sve aktuelnosti vezane za AKL i dalje će moći da se pročitaju na stranicama portala “Sport juga”, a medijska promocija biće obogaćena i video produkcijom kroz emisiju “Dvokorak” u kojoj ljubitelje košarke očekuju brojna iznenađenja.

Učesnici AKL, sezona 2018/19:
1. Akk Tvrdjava
2. Akk Dragons
3. Mystery
4. Niški medvedi
5. Old School Wolves
6. NeposlušNi
7. Tigrovi
8. Munja Trans
9. Familija
10. Beer Crew
11. Kraljevi ove igre
12. IngSoftware
13. Kkkkk Kolibri
14. Srce na teren
15. Sparsi Niš
16. Izmene
17. Kk Magic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.