Kup Konstantina za vikend u Nišu

Ovog vikenda u hali „Dušan Radović“ održaće se košarkaški turnir pod nazivom „Kup Konstantina“, u organizaciji istoimenog kluba. Na turniru će osim domaćina Konstantina učestvovati još i članovi Druge lige Napredak iz Aleksinca i Zdravlje iz Leskovca, kao i srpskoligaš KK Niš. Prvog dana turnira, u subotu 8. septembra, igraće Napredak iz Aleksinca i Zdravlje iz Leskovca (18.30), odnosno Konstantin i KK Niš (20.30). Dan kasnije, u nedelju, igraće se meč za treće mesto (18.30) i finale (20.30).

Niški drugoligaš Konstantin je u međuvremenu odradio 17 dana priprema i selektirao je tim za predstojeće izazove. Za ekipu će u narednoj sezoni konkurisati sledeći igrači: Vladimir Veličković (’89, plej), Dušan Filipović (’92, bek), Eldan Bjelak (’95, krilni centar), Dušan Vuletić (’90, centar), Dušan Stošić (’99, bek), Vuk Đorđević (’99, krilni centar), Marko Banduka (’99, krilo), Vukašin Đorđević (’98, krilo), Dimitrije Stojanović (’01, centar), Nikola Spasov (’97, plej), Lazar Mladenović (’95, centar), Aleksandar Ilić (’95, bek), Nemanja Gudžić (’90, krilo/krilni centar), Lazar Zlatanović (’98, krilo) i Marko Popović (’00, bek/krilo).

Stručni štab čine trener Marko Cvetković, njegov pomoćnik Ivan Đorđević i kondicioni trener Martin Georgiev. Lekar ekipe je dr Miodrag Jerkan, fizioteraput je Milan Mitić.

Uspeli smo, uglavnom, da angažujemo momke koje smo planirali, imamo, što se kaže, i od mladosti i od iskustva. Nadam se da će Gudžić, Popović i Zlatanović uspeti da u narednih 5-6 dana saniraju povrede i uključe se u rad, a ostali dobro „guraju“. Imali smo tu jednu kontrolnu utakmicu sa Klužom na Kopaoniku, koju smo odigrali na njihov poziv, posle samo desetak dana priprema, a sada ćemo, na našem turniru, imati novu priliku za proveru trenutne forme. No, već sada mogu da kažem da sam zadovoljan načinom na koji momci treniraju i nadam se da ćemo potpuno spremni dočekati sezonu” – istakao je trener Marko Cvetković za zvanični sajt kluba.

Druga liga počinje 6. oktobra, a zbog postavljanja nove rukometne podloge u Čairu, Konstantin će ove sezone svoje utakmice kao domaćin igrati u hali „Dušan Radović“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.