Domaćinu trofej na Kupu Konstanina

Bogat košarkaški vikend je iza nas u Nišu. Paralelno sa pionirskim memorijalnim turnirom “Moma Stojanović Moca”, održan je i pripremni turnir za seniore pod nazivom Kup Konstantina u organizaciji istoimenog drugoligaša iz Niša.

U jakim pripremnim utakmicama do trofeja je došao domaći tim, OKK Konstantin. Tim Marka Cvetkovića je uspešno odradio dve provere, prvog dana turnira je slavio protiv srpskoligaša KK Niša 93:62, dok je u finalu bio bolji od Napretka iz Aleksinca sa kojima će voditi bitke i u drugoligaškom takmičenj, rezultatom 73:64. Aleksinčani su do finala došli pobedom nad leskovačkim Zdravljem 80:70, a u borbi za treće mesto Zdravlje je savladalo Niš 89:74.

Utakmice su bile odlična provera za sve timove, krenuo je period priprema u kome ih očekuje još dosta prijateljskih utakmica i turnira.

“Imali smo pravu priliku da, posle tri nedelje priprema, vidimo “gde smo” u ovom trenutku, gde nam “škripi” u igri, na čemu još moramo da radimo… Protiv Niša to nismo mogli u potpunosti, jer smo ipak dosta kvalitetniji, ali utakmica sa Napretkom je baš bila “tvrda” i zahtevna, onakva kakvu smo želeli. Oni su dobra ekipa, pokazali su to i prošle sezone, a mi smo na nekom novom početku i bilo nam je bitno da odigramo kako treba. Naravno, bilo je i dobrih i loših stvari u našoj igri, ali važno je da ima i dovoljno vremena i mogućnosti da se nadogradimo” – rekao je trener Konstantina Marko Cvetković za zvanični sajt kluba, nakon turnira u Nišu.

Naredne pripremne utakmice Konstantin očekuju sledećeg vikenda, takođe u Nišu na “Micanovom memorijalu”.

(foto: OKK Konstantin)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.