U Pirotu održan Javni čas fizičkog vežbanja (VIDEO)

U ritmu zumbe, sinhronizovanim pokretima udruženih atletičara, gimnastičara, karatista, kik-boksera i slučajnih prolaznika, Pirot je, na svom gradskom trgu, održao javni čas fizičkog vežbanja.

Nakon desetominutnog zagrevanja, otpočelo je vežbanje na četiri poligona. U gimnastičkom krugu bile su postavljene vazdušne trake, tramboline i daske, i izvodile su se gimnastičke akrobacije. U atletskom kutku se skakalo u vis, trčalo, uvežbavala koordinacija pokreta… Karatisti su prikazali kako izgledaju borbe na njihov način, a viđen je i drugi način – kik-boks i realni aikido. Deca koja treniraju u klubovima pokazala su šta znaju, a svi ostali koji su se slučajno ili namerno našli na Belom trgu – mogli su da probaju to isto i provere da li im se sviđa.

Udruženi treneri atletike, gimnastike, karatea, kik-boksa i aikida, istakli su da je sport „produžena ruka svih važnih institucija u društvu“.

Kik-boks klub „Crna kobra“, Karate klub „Proleter“, Atletski klub „Pirot“ i Gimnastički klub „Soko 2011“, koji su u saradnji sa Sportskim centrom organizovali ovaj javni čas fizičkog vežbanja, nisu se slučajno našli na zajedničkom prostoru. Suština je da oni i inače međusobno sarađuju.

Takođe, prosto je bilo nemoguće ne primetiti rekvizite na kojima se vežbalo, jer su novi, čisti, nepohabani i verovatno skupi – ni nalik spravama koje najčešće viđamo u većini javnih vežbaona. To ne čudi, jer Pirot, godinama unazad, sport ne prepušta slučaju.

Pirot ima gotovo savršenu sportsku infrastrukturu. Izgrađeno je skoro sve što je bilo neophodno i što je planirano. Ipak, sportske investicije ne jenjavaju. I dalje se čeka na modernu atletsku stazu i to je projekat nad projektima od koga se ne odustaje. Izgradiće se još dve školske fiskulturne sale od kojih će jedna biti u školi za decu sa posebnim potrebama. A kako je Pirot grad biciklista, i ima obeležene biciklističke staza, sledi i realizacija projekta njihovog proširenja, kao i iznajmljivanja javnih bicikala.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.