Studentov poslednji korak za povratak u elitu

 

U petak od 19 časova i 30 minuta Student u sali OŠ “Dušan Radović” dočekuje ekipu Srbobrana u okviru poslednjeg, 22. kola Druge ženske lige. Niškim košarkašicama ekipa iz Vojvodine predstavlja poslednju prepreku ka cilju koji su sebi zacrtali pred početak sezone, povratak u prvoligaško društvo. U turbuletnoj sezoni ekipa Slađana Ivića prošla je mnoga iskušenja, a na kraju je došla u situaciju da sve drži u svojim rukama i da se pobedom, koja po odnosu snaga i mestima na tabeli ne bi smela da se dovodi u pitanje, vrati u elitni rang.

 

U Studentu meč dočekuju u dobroj atmosferi i pozivaju sve Nišlije da dolaskom u dvoranu u Duvaništu podrže ekipu koja vraća Niš na košarkašku mapu Srbije.

 

Pre 30 godina ženska košarka je Nišu donela jedini seniorski klupski trofej u istoriji, košarkašice tadašnjeg Viner Brokera su osvojile nacionalni Kup i predstavljale su košarkašku silu tadašnje države. U to vreme niko nije mogao ni da pomisli da će ženska košarka u Nišu pasti na niske grane, da će se prvoligaški status par puta obezbeđivati administrativnim putem, da će se na kraju i ispasti iz elitnog ranga takmičenja.

 

Ove sezone učinjen je korak napred, a košarkašice su uprkos brojnim problemima, na terenu zaslužile povratak u Prvu ligu, naravno, ukoliko u petak pobede tim Srbobrana koji je devetoplasirani na tabeli Druge lige. Ljubiteljima košarke u Nišu ostaje nada da će ovo biti poslednji put da se piše o povratku u najviši rang, a da će ambicije Studenta u narednom periodu biti mnogo veće i da će u dogledno vreme dostići one od pre 30 i više godina kada je niška ženska košarka bila jedan od zaštitnih znakova niškog sporta.

 

Ženskoj košarci u Nišu produkcija “South media” je u okviru serijala “Legenda o niškoj košarci” posvetila jednu epizodu koju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.