Trkom u “Rovčetu” završena sezona rolera (VIDEO)

 

Disciplina roler kros – vožnja rolera na poligonu sa preprekama, među najmlađim rolerašima ima puno poklonika. Kao početnici su, vozeći između čunjeva, dugo usavršavali svoje roler veštitne, tako da većina njih poligon doživljava kao igru i dobru zabavu.

 

 

Osim što su se zabavljali, učesnici “Roler krosa GO Crveni Krst” su imali i ozbiljan takmičarski zadatak, da osvoje titulu prvaka Srbije u ovoj disciplini. Nastupali su pojedinačno, svako u svojoj uzrasnoj kategoriji, vozili po dva puta i pazili da u brzini ne poruše prepreke pred sobom.

 

Polularno Rovče u kome je održano takmičenje teritorijalno propada GO Crveni Krst koja je bila  pokrovitelj ove manifestacije, te je takmičarima, pred početak trke, sreću poželeo predstavnik sporta u ovoj opštini Milomir Blažević.

 

Inače, opština Crveni Krst pomogla je rolerašicama iz Niša da odu na takmičenje u Češku sa koga su donele medalje, a prema rečima opštinskog većnika za omladinu i sport,  traži se i rešenje za konačnu izgradnju roler staze.

 

Roler kros u Rovčetu organizovao je Sportski klub Extreme iz Niša, koji je, podsetimo, naš najtrofejniji roler klub kada je reč o domaćim i međunarodnim takmičenjima.

 

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.