“Roler kros GO Crveni Krst 2021” održan u rovovima Tvrđave (VIDEO)

 

Prijatno nedeljno popodne roleraši su proveli u “Rovčetu”, kultnom niškom sportskom ambijentu pod vedrim nebom. Bilo ih je četrdesetak, malih i malo većih, pretežno u zelenim i žutim majicama kojima su branili boje svojih klubova – Extreme-a i Trika, ali su bili dobrodošli i svi ostali ljubitelji roler sporta, kao i njihovi navijači.

 

Na dugoj stazi uokvirenoj zidinama tvrđave smenjivale su se prepreke za obilaženje, provlačenje i preskakanje, a kada je i poslenji učesnik isprobao poligon, Roler kros GO Crveni Krst i zvanično je otvoren.

 

Takmičari su imali zadatak da što spretnije i što brže pregaze stazu sa preprekama, a svako od njih je imao i drugu šansu da popravi plasman. Nakon dve vožnje vremena su se sabirala i konačan skor odlučio je pobednike u svim kategorijama. Iako su se svi potrudili i dali sve što su mnogli u datom trenutku, čini se, prema otštem raspoloženju, da su zabava i druženje bili na prvom mestu.

 

Sportski klub “Extreme” koji potpisuje organizaciji Roler krosa u Rovčetu, i 2017. godine je organizovao sličan događaj u Niškoj Banji. Specijalnost ovog kluba su mahom brzinske trke, ali se izlet u drugačije izazove, sudeći prema dečjim reakcijama i reakcijama trenara, pokazao kao pun pogodak.

 

 

Sam teren u Rovčetu savršeno je poslužio nameni. Rovče teritorijalno pripada GO Crveni Krst koja je finansijski pokrovitelj ovog dogđaja. Uz diplome, medalje, slatkiše i foto-sešn na pobedničkom postolju, roleraši su u dobrom raspoloženju napustilu Rovče, uputivši se u nove izazove, nove staze i nove pobede.

 

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.