Tri bronze Srbiji na Svetskom školskom prvenstvu donele takmičarke Naisusa

 

U Beogradu se od 11. do 19. septembra održava Svetsko školsko prvenstvo. Naime, Međunarodna školska sportska federacija predstavlja internacionalnu multisportsku organizaciju. Priznata je 1995. godine. od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. Okuplja 132 Nacionalne školske sportske organizacije širom sveta u više od 40 sportova. U kooperaciji sa svojim članovima, odnosno granskim savezima, do sada je organizovala veliki broj školskih takmičenja. Uzrast za koji se organizuju takmičenja jeste od 6 do 18 godina.

 

Ovo 1. Svetsko školsko prvenstvo održano je u 14 različitih sportova, među kojima je bio i tekvondo, a za uzrast od 13 do 15 godina. Takozvana Školarijada okupila je oko 2.500 takmičara iz 25 zemalja širom sveta.

 

Deo Tehničke reprezentacije Srbije u tekvondou činile su i Lena Veljković  i Jelena Stevanović iz Kluba borilačkih sportova Naisus. One se sa ovog nadmetanja vraćaju sa tri bronzana odličja.

 

 

Jelena Stevanović je do bronze stigla i u pojedinačnoj,ali i u konkurenciji parova.

“Ovo je veliko i novo iskustvo za mene, bez obzira što sam u Hali sportova (sada „Ranko Žeravica“) nastupala mnogo puta. Prvi put sam se upoznala sa nekim iz Meksika, Ukrajine, Nepala, i drugih zemalja. Nedostatak reprezentativnih treninga, ali i takmičenja, pojačao je tremu. Time sam za malo bila lošija od Meksikanke Carol Marisel Sanchez Alvarado i Ukrajinke Viktoria Lavreniuk. Nakon bronze u pojedinačnoj konkurenciji, osvojila sam i bronzu u paru zajedno sa Rastkom Popovićem (TK Vidikovac – Beograd).” – rekla je Jelena Stevanović.

 

 

 

Bronzu je osvojilai Lena Veljković. Ona je zajedno sa Julijom Trifković (TK Kobra – Beograd) i Mašom Jovanović (TK Imperium – Zemun) nastupala u konkurenciji timova

“Više sam nego zadovoljna postignutim uspehom. Moram da naglasim da su vidno nedostajala okupljanja reprezentacije. Sigurna sam da bi bolje ocene postigli, a verovatno i bolji plasman. To se naročito odnosi na parove i timove.”- istakla je Lena Veljković.

 

 

 

 

“Ove bronzane medalje predstavljaju izuzetan uspeh za sve nas – takmičare, klub, škole, grad Niš. Upravo zbog toga se i nadamo da će Grad Niš i dalje pomagati jer samo tako možemo do ostvarenja zacrtanih planova.” – rekao je prvi čovek KBS Naisus, Milan Anđelković.

 

 

Na spremnost i usklađenost drugih reprezentacija, kao i njihovo navijanje, možemo samo zavideti. Takođe se može uvideti i ulaganje i posvećivanje pažnje od strane njihovih saveza. Jednobrazno obučeni timovi se uveliko razlikuju od naših takmičara, koji su došli u bojama svojih klubova. Bez obzira na pomenuto, 3 bronzana odličja su velika stvar. Nadam se da su ovim uspehom naši takmičari na korak od predstojećeg Evropskog prvenstva u Portugalu.” – rekao je glavni trener KBS Naisus, Nebojša Anđelković.

 

 

U narednom periodu, takmičare KBS Naisusa očekuje Kup Srbije, koji će  biti održan takođe u Beogradu 2. i 3. oktobra.

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.