Drugi memorijal “Bane Milačić” za vikend u hali “Čair”

 

Košarkaški savez grada Niša, pod pokroviteljstvom Grada Niša, predstojećeg vikenda organizuje drugi Memorijalni turnir “Bane Milačić”. Hala “Čair” biće u subotu i nedelju poprište borbi naših najboljih ženskih seniorskih timova. Pored Studenta, kluba u kome je Bane Milačić ostavio najveći trag, na turniru će učestvovati i beogradska Crvena zvezda, pobednik prvog memorijala, Radnički iz Kragujevca i novosadska Vojvodina.

 

Turnir se organizuje u sećanje na Branislava Baneta Milačića, stratega koji je košarkašice Studenta 1971. godine prvi put uveo u Prvu ligu. Pod njegovom trenerskom palicom “studentkinje” su zauzele četvrto mesto u šampionatu tadašnje Jugoslavije, dok su u Kupu Lilijane Ronketi stigle do polufinala. Milačić je preminuo 2017. godine u Sofiji, gde je živeo i radio od 2002. godine.

 

U prvom polufinalu, koje je na programu u subotu od 13 sati i 30 minuta, sastaće se Vojvodina i Radnički, dok će dva sata kasnije snage odmeriti Student i Crvena zvezda. Meč za treće mesto zakazan je za nedelju od 12 sati i 15 minuta, a finale je na programu od 14 sati i 15 minuta.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.