Trećacima OŠ “Dušan Radović” prvo mesto na “Stop! Svi na sport” nadmetanju

Jedan od retko lepih majskih dana izveo je trećake iz školskih klupa pravo u najlepši niški park, pa su, umesto da odgovaraju za ocene i računaju, održali u Čairu prave male “igre bez granica”.

Tako je, proteklog petka, održano još jedno u dugogodišnjem nizu, prolećno izdanje, tradicionalne manifestacije “Stop! Svi na sport!” Ovoga puta odazvalo se više od trideset osnovnih škola i parkovske staze i travnjake ispunilo više od 150 mališana spremnih da, sa svojim timovima, savladaju sve poligone, osvoje najviše poena i vrate se u škole okićeni lovorikama.

Program takmičenja ostao je dosledan oprobanom obrascu – gimnastika, atletika, odbojka, tekvondo, slagalica i igra memorije.

Manifestaciju “Stop! Svi na sport” su, kao i svih prethodnih godina, organizovali Sportski savez Niša, Policijska uprava i Školska uprava.

Na kraju, iako su se nadmetale čak 32 ekipe, pobednik je mogao biti samo jedan, a to je ovog proleća Osnovna škola “Dušan Radović” čijih se petoro takmičara odvezlo iz Čaira na zasluženo osvojenim biciklima.

Drugi su bili trećaci OŠ “Dositej Obradović” dok su kao trećeplasirani, pehar poneli takmičari OŠ “Branko Miljković”.

Svi učesnici dobili su majice i rančeve koji su zaštitni znak ovog događaja, ali su rančevi ovoga puta bili napunjeni slatkišima.

Za taj dozvoljeni doping koji je deci povratio energiju nakon napornog treninga, takmičarskog adrenalina i navijanja u prijateljskoj i zaista fer-plej atmosferi, pobrinuli su se sponzori: Imlek, Merkator S, PREST i Drink Gold.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.