Roleraši Extrima sjajno započeli seriju trka Istočno-evropskog kupa

Nikad brojnija ekipa Inlajn spid skejting tima Ekstrim iz Niša na prvoj ovogodišnjoj trci Istočno-evropskog kupa održanoj proteklog vikenda u Segedinu još jednom je pokazala visok kvalitete osvojivši tri odličja – po jedno zlato, srebro i bronzu.

U kategoriji devojčica 9-10 godina dominirale su Nišlijke, pa je do zlata stigla Nera Đoković, dok je Tara Todorović osvojila bronzu. Najiskusnija takmičarka Ekstrima, Mitra Branković u juniorskoj kategoriji pokazala je svoj visoki kvalitet i sjajnim vožnjama stigla je do srebra.

Iako je ostvareni rezultat Ekstrimovaca neverovatan, uzimajući u obzir u kakvim uslovima niški takmičari treniraju, ipak ostaje žal za bar još nekoliko medalja koje su bile na domak ruke.

Sjajna Marta Branković u konkurenciji devojčica 11-12 godina, pokazala je najviše i bila je glavni favorit za zlatnu medalju, ali nesmotrenim potezom u prvoj disciplini (trci na 300m) kada je dva puta prestupila, eliminisana je sebe iz borbe za medalju. Kasnije je padom u trci na 500m doživela povredu pa je u ukupnom plasmanu završila tek na 10. mestu. U istoj kategoriji, u kojoj je ovaj put bilo prijavljeno rekordnih 28 takmičarki!!!, sjajan nastup imala je Lola Ignjatović, koja je dve discipline (300m i 3000m) završila na 4. mestu, ali je takođe padom u trci na 2000m pokvarila svoj konačni plasman pa je završila na 7. mestu.

Debitant na velikim takmičenjima Vanja Belić u kategoriji dečaka 9-10 nakon tri discipline imao je bronzanu medalju u džepu, ali je zbog odustajanja na poslednjoj distanci ipak završio na 4. mestu.

I Doru Stanojević u kategoriji devojčica 7-8 godina, takođe je nesrećni pad u jednoj trci koštao borbe za medalju te je završila na 6. mestu.

Na trci su još nastupile Sofija Jevtimov (9. u kategoriji devojčica 9-10 godina), Marta Ilić (11. u kategoriji devojčica 15-16 godina), Marta Janković (15. u kategoriji devojčica 9-10 godina) i Jana Janković (18. u kategoriji devojčica 11-12 godina).

Već narednog vikenda niške roleraše očekuje novi izazov na drugoj trci serije Istočno-evropskog kupa u Sombatelju, takođe u Mađarskoj.

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.