Tekvondoisti Naisusa vicešampioni države u formama

U hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu proteklog vikenda održano je Prvenstvo Srbije u tekvondou za senior u borbama i formama. Učešće je uzelo bezmalo 300 takmičara iz više od 40 klubova iz cele Srbije.

Po tradiciji u samom vrhu u discipline forme bio je niški klub Naisus. Oni su ovog puta osvojili 8 zlatnih I 4 srebrne medalje što im je bilo dovoljno za drugo mesto u ekipnom plasmanu. Samo jedno zlato nedostajalo je Nišlijama da se okite titulom šampiona, ali i vicešampionska titula u datoj finansijskoj situaciji predstavlja pravi podvig.

Ekipni plasman je veoma dobar, ali ostaje žal za još par medalja. Direktan uticaj je bio nedostatak finansija. Nadamo se da će čelnicima ovi rezultati biti dovoljan dokaz našeg uspešnog rada, koji direktno zavise od pomoći grada i opštine – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Osmočlanu ekipu KBS Naisusa ovoga puta činili su:

Tašana Petrović – srebro,

Nebojša Anđelković – srebro,

Uroš Mitrović – srebro i zlato,

Jelena Stevanović – srebro i 2 zlata,

Maša Ničić – zlato,

Pavle Kostić – zlato,

Stefan Rašković – zlato,

Lena Veljković – 2 zlata.

 

Pored  2. mesta u ekipnom plasmanu u A klasi, KBS Naisus osvojio je i pehar za najbolju žensku ekipu, dok je muška zauzela 3. mesto.

Klub u narednom periodu očekuje međunarodni turnir – Otvoreno prvenstvo Zrenjanina (30.mart), dok je učešće na prvenstvu za kadete, početkom aprila još uvek neizvesno zbog nezavidne finansijske situacije u kojoj se klub nalazi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.