Badin Soft IT košarkaška liga: Fazi nastavlja da gazi

Odigrano je 15. kolo Badin Soft IT košarkaške lige. Kako se takmičenje bliži svom kraju, barem kraju regularnog dela tako su ekipe iz gornjeg dela tabele sve motivisanije. Već je jasno da će se voditi velika borba za prve tri pozicije na kojima se nalaze dosta ujednačene ekipe, a organizatori su za pobednika takmičenja pripremili sjajno iznenadjenje o kojem će biti reči nakon odigranog Plej Ofa. Evo rezultata ovog kola.

Badin Soft vs. Syrmia 30:34 – bitna pobeda gostiju kojom su učvrstili svoje mesto na tabeli, a pokušaće sigurno da napadnu i neku višu poziciju. Desetkovana ekipa domaćina koja je nastupala bez većine svojih standardnih igrača pružila je dostojan otpor odličnoj ekipi Syrmie koja je na ovom meču bila oslabljena za nastup svog košgetera Nikolića. Najbolji igrač utakmice bio je Dugonjivac koji je zabeležio 8 poena i 5 skokova za indeks korisnosti 11. U ekipi Badina najzapaženiji je bio centar Mikić sa 8 poena i 6 skokova za ukupan indeks 10.

Codeus vs. Ascalab-Webelinx Games 24:23 – kada se pogleda rezultat prva pomisao je da je došlo do nekog prekida ili da je u pitanju drugi sport. Ali, šalu na stranu, zasluženo je pobedu odnela ekipa domaćina koja je predvođena najboljim igračem ovog meča Novićevićem zabeležila pobedu kojom se dodatno učvrstila na tabeli, a kojom je protivničku ekipu poslala na 3. Mesto, pa će sada favoriti za titulu imati teži zadatak u Top 8 fazi nakon dva uzastopna poraza. Obe ekipe su se borile i dale svoj maksimum na ovom susretu, a pokazalo se još jednom da ekipa AWG bez najboljeg igrača lige Živanovića nije isti tim. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je već pomenuti Novićević sa 10 poena i 8 skokova, dok se kod poraženih najviše istakao Ristovski sa 12 poena i 4 skoka.

Fazi vs. Telekom Srbija 51:37 – dominantna i laka pobeda lidera na tabeli. Ekipa kojoj se daju najveće šanse za osvajanje prve titule šampiona lige pokazala je sav svoj potencijal protiv ipak desetkovane ekipe gostiju. Nisu imali gosti rešenje za Nešića koji je još jednom proglašen za igrača utakmice, kao i za igrača ovog kola. Krilni centar Fazija imao 18 poena i 7 skokova za ukupan indeks korisnosti 21. Kod Telekoma najviše je želje i snage pokazao Kostić sa 11 poena i 9 skokova.

HTec Group vs. Better Collective 35:44 – probudila se ekipa domaćina, ali deluje da je kasno i da zahvaljujući brojnim porazima u zimskom delu takmičenja neće uspeti da se domognu mesta koje vodi u Top 8 fazu tamičenja. Bolji od njih na ovom duelu bio je još jedan od favorita za titulu, a iako rezultat na semaforu pokazuju da je pobeda bila na strani zelenih, vrlo lako je moglo biti i drugačije. Raspoloženi Stošić i Cekić su domaću ekipu HTec vodili veoma uspešno na ovom susretu, ali im je u poslednjoj deonici ponestalo snage, a nisu imali saigrača koji bi uskočio i odmenio ih u bitnim trenucima. Na drugoj strani ekipa BC-a ima u svojim redovima dva vrhunska All Star igrača koji su i doneli pobedu na ovom susretu, obojica zabeleživši dabl dabl učinke i podelivši nagradu za igrača utakmice sa identičnim indeksom 15. Nikolić je zabeležio 18 poena i 11 skokova, dok je Stojiljković upisao 13 poena i 14 skokova.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.